Huiskuliinan coton de tulear pentuja

Pikku Maija, Huiskuliinan Nurmitädyke

Koiraperheemme on muuttunut täysin parin viime vuoden vuoden sisällä. Nyt meillä "isoja koiria" edustaa Maija, Huiskuliinan Nurmitädyke. Se on Sennin tyttärentytär, eli sen äiti on Huiskuliinan Ihana Iltatuuli, tähän mennessä parhaiten näyttelyissä pärjännyt narttumme, joka oli sijoituksessa Savitaipaleella. Maija syntyi 30.6.2018. Yllä Maija on noin 10 kk ikäinen. Alla se on jo hiukan yli vuoden vanha, loppukesällä 2019 mökillä Saimaan rannalla.

Maija on Pikku Pirpana, joka edelleenkin vasta opettelee koiran elämää. Se on kuitenkin jo tähän mennessä kokeillut koirauintia ja käynyt kaverikoiraleirillä sekä juossut mummo-koiriemme kanssa kilpaa hiekkakuopilla. Pentukurssillakin Maija aloitti koirakoulussa yhdessä siskonsa Lumon kanssa. Sittemmin Maija jatkoi pentukursseilla, ja kävi niitä kaikekseen kolme. Koko ajan se oppii uutta, vaikka nyt ovatkin kaikki kurssit koronaepidemian takia tauolla. Maija ja Oili saivatkin viettää villin ja vapaan kesän 2020 kesämökillä. Maijan tiedot Koiranetissä löytyvät tästä.

Alla Maija on 7-viikkoisena seuranaan Senni-mummo, joka piti sitä aivan omana pentunaan. Maija sai niin hyvän kasvatuksen Senniltä, että siitä on tullut kerrassaan mainio apuäiti Huiskuliinan pentueille, vaikka se ei itse pysty pentuja tekemäänkään. Maijalta jouduttiin leikkaamaan toinen polvi syksyllä 2019 ja siinä yhteydessä se sitten myös steriloitiin.