Huiskuliinan coton de tulear pentuja

UUTISIA

23.1.2021 Pennut ovat lähteneet omiin koteihinsa

 

Ensimmäinen kotiinlähtijä oli Huiskuliinan Quun Valo, siitä tuli Manu ja se jäi Jyväskylään. Samana päivänä lähti Quun Säde Pieksämäelle, ja siitä tuli Alma. Seuraavana päivänä lähti Quun Lilja, sekin jäi iloksemme Jyväskylään ja sai kutsumanimekseen Messi. Sitten lähti Kuopioon Quun Loiste, josta tuli Milo. Muutama päivä myöhemmin lähti Vaasaan varsin vilkas Quun Hohde, ja siitä tuli Peetu. Viimeisenä, vasta pari viikkoa myöhemmin, lähti Sotkamoon saakka Quun Kajo. Sen kanssa  Oili ja Maija ehtivät touhuta vielä mukavan ajan, ja pentu oppi monta asiaa, mm olemaan purematta ja ulkoilemaan pikku laumassa. Kajosta tuli Pablo. Sitä oli vastassa Peppi meidän Linan toisesta pentueesta. Yllä kuvassa lähellä luovustusta on Peetu, alla Pablo.

 

 

21.12.2021 Pennut 6 viikkoa

Pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet hyvin. Koronan vuoksi tänäkään vuonna pentuja ei päässyt kukaan katsomaan, ja tulevat koiranomistajat saivat kuvat ja kuulumiset videoiden välityksellä.

 

30.11.2021 Pennut saivat viralliset nimet

Huiskuliinan Quutamourakka on nyt nimetty virallisin nimin:
 
Pojat ovat:
Huiskuliinan Quun Hohde
Huiskuliinan Quun Loiste
Huiskuliinan Quun Valo ja
Huiskuliinan Quun Kajo
 
Tytöt ovat:
Huiskuliinan Quun Säde ja
Huiskuliinan Quun Lilja
 
 
 
 

23.11.2021 Pennut 2 viikkoa

Huiskuliinan Quutamopentue on nyt saavuttanut kahden viikon iän. Haasteita on ollut monenlaisia, toivottavasti nyt helpottaa. Pentujen kasvu ainakin on hyvällä mallilla.

 

9.11.2016 Kauan odotetut pennut syntyivät

Muru sai aamulla 9.11. 6 ihanaa pentua, kaksi narttua ja kolme urosta. Nartut ja yksi uros ovat väriltään valkoisia, loput urokset kirjavia ainakin vielä vähän aikaa. Synnytys oli helppo ja sujui nopsaan. Kaikki pennut syntyivät kahden tunnin sisällä. Kaksi oli kooltaan pienempiä, kaksi isompia ja kaksi siltä väliltä. Alla on ensimmäinen kuva vastasyntyneistä.

 

 

2.11.2021 Muru on tullut meille

Muru on sijoitusnarttu, ja asuu Järvenpäässä. Nyt se on tullut tänne kasvatuskotiinsa, ja sen on määrä saada pentuja ensi viikolla. Pennut mönkivät masussa vilkkaasti. Toivottavasti kaikki menee hyvin, ja saamme nuuhkutella terveitä uusia pikku cottosia loppuviikolla 45. Ainahan se vähän jännää on, miten Luontoäiti meitä kohtelee ♥.

Muru osaa ottaa rennosti!

 

 

22.10.2021 Muru on astutettu

Muru astutettiin syyskuun alussa ja meille odotetaan pentuja syntyväksi marraskuussa viikolla 45. Alla Muru nautiskelee odotusajastaan syyslomalla takkatulen ääressä.

 

22.5.2021 Cotoneiden rally-tokossa

Koiravalmennus Motivaatiolla  oli cotoneiden rally-tokopäivä, jonka muutamat aktiiviset cotonharrastajat olivat järjestäneet. Oili ja Maija jaksoivat kumpikin osallistua hetken aikaa itse treeneihin, mutta lopulta enemmän kiinnostivat muut cotonit ja heidän omistajansa. Mikä sekin oli todella hyvä asia, olemmehan viettäneet jo yli vuoden melkoisessa koronakaranteenissa. Oli tosi ihanaa tavata pitkästä aikaa cotonporukkaa!

 

14.5.2021 Muru kävi virallisessa rtg-kuvauksessa

Murusta otettiin viralliset selkä- ja lonkkakuvat 11.5. Kuvaustulokset olivat erittäin hyvät. Allaoleva kuva on päivitetty kuva 22.10.21; silmät tutkittiin kesäkuussa, jolloin saatiin myös kyynärlausunto.

 

 

10.4.2021 Muru ja Oili jalostustarkastuksessa

Muru ja Oili kävivät rotuyhdistyksemme Suomen Coton de Tulear ry:n jalostustarkastuksessa Keski-Suomen kennelkerhon tiloissa. Tarkastajana oli ulkomuototuomari Jarmo Hilpinen. Tarkastus sujui oikein hyvin, vaikka Oili ei koronarajoitusten vuoksi ole ollenkaan tottunut vieraiden ihmisten käsittelyyn. Onneksi Oili on ollut ahkera koirakouluoppilas kevään aikana, joten se on sentään tottunut olemaan koulutushalleissa. Murulta tarkastus sujui kuin vanhalta tekijältä.

Jalostustarkastuslausunnot julkaistaan lähiaikoina rotuyhdistyksen nettisivuilla.

Yllä Muru (2 vuotta) ja alla Oili (1 vuotta).

 

6.4.2021 Senni 10 vuotta!

Huiskuliinan Fanni Flanelli, Senni Penninen, Oilin isomummo ja Maijan mummo, täyttää tänään 10 vuotta. Senni juhlii syntymäpäiväänsä kotonaan Kuopiossa ♥

 

13.3.2021 Kahden kerroksen väkeä

Tasan vuosi sitten Huisku-muori siirtyi Sateenkaarisillalle, jonne Lina oli jo vuotta aiemmin lähtenyt. Nyt sohvan valtaavat niinikään kahdessa kerroksessa Maija (ylinnä) ja Oili.

 

21.2.2021 Oili ja Satuhahmot 1 vuotta!

Kipon koronakakara Oili Oilonen eli Huiskuliinan Pikku Punahilkka tänään 1 vuotta! Onnea nuppulainen!

Myös sisarukset ovat viettäneet syntymäpäiväänsä <3

 

30.6.2020 Maija 2 vuotta

Maija vietti 2-vuotissynttäreitään kesämökillä Anttolassa ja sai ihanan, superherkullisen kakun. 2-vuotiskesä kului koronaevakossa mökillä pitkin metsiä ja hiekkarannassa juosten ja painien rakkaan kaverin, Oilin kanssa.

 

16.5.2020 Pennut 12 viikkoa

Millan pennut ovat eilen täyttäneet 12 viikkoa ja nyt ne ovat käyneet jo ensimmäisen kerran rokotuksilla. Kaikilla pennuilla sujuu elämä mukavasti omissa kodeissaan eivätkä koronarajoitukset ole liiaksi häirinneet sosiaalistamiskasvatusta.

 

 

25.4.2020 Pihalla

Pennut ovat lähteneet omiin koteihinsa. Meille jäi Oili, Huiskuliinan Pikku Punahilkka. Maija on tosi onnellinen, kun sai siitä oman kaverin, ja Oili luonnollisesti rakastaa Maijaa, joka leikkii sen kanssa kaiket päivät.

Olemme aloittaneet yhdessä kevään pihatyöt. Saimme myös uuden pihakeinun, joka sijoitettiin Linan haudan viereen rauhaisaan nurkkaukseen pihallamme. Maijan ja Oilin kanssa laitoimme hautaan Linan viereen Huiskunkin tuhkat.

20.4.2020 Sennin Iltatähdet jo vuoden iässä!

 

29.3.2020 Huiskuliinan Satuhahmot 5 vk

22.3.2020 Elämä jatkuu

Pennut kasvavat ja kehittyvät hyvin. Painot nousevat ja niillä on kaksi emoa, Milla ja Maija. Joka päivä ne oppivat vähän uutta, vaikka vielä toistaiseksi ovat pysytelleet sisätiloissa. Koronaviruksen takia joudumme kuitenkin pidättäytymään vierailuista ja olemaan vain omalla porukalla.

 

 

13.3.2020 Huisku on poissa


Lähdithän rauhassa unessa,
luokse muiden rakkaiden,
lähdithän kivutta tuskatta,
luo jo meitä ennen menneiden.

Tule uniini, päivieni ajatuksiin
jää sydämeeni asumaan.
Kaipaan sinua kaipaan niin,
tule meitä tänne katsomaan.

 

 

4.3.2020 Pennut ovat reilusti kaksikertaistaneet painonsa

Huisku-muorin sairastelu näyttää vaikuttavan kuitenkin koko laumaan, ja pentujen kasvukäyrään tulee välillä notkahduksia.

 

25.2.2020  Saammeko esitellä P-pentueen

Huiskuliinan P-pentue on saanut nimensä rakastettujen ja perinteisten satujen mukaan. Tässä he ovat:

Huiskuliinan Peter Pan,
Huiskuliinan Pinokkio,
Huiskuliinan Pikku Punahilkka,
Huiskuliinan Pocahontas ja
Huiskuliinan Peppi Pitkätossu.
 

 

 

21.2.2020 Milla sai pentuja

Huiskuliinan Milla Magia ja Huiskuliinan Nurmirölli saivat perheenlisäystä, kaksi poikaa ja kolme tyttöä.

 

22.1.2020

Sijoitusnarttumme Huiskuliinan Milla Magia, Milla, on astutettu, ja pentuja odotetaan syntyväksi helmikuun lopulla. Pentujen isä on Huiskuliinan Nurmirölli, Urho. Pentujen sukutaulu näyttää tältä. Molemmat vanhemmat on geenitestattu. Alla olevassa tuoreessa kuvassa nuoripari on lyhyessä turkissa, koiranäyttelyt ovat nyt tauolla. Huisku-muorimme tulee olemaan näiden pentujen isoisoisoisoäiti! Pikku Maija puolestaan on pentujen täti.

 

10.11.2019 Maijan toinen polvi leikattiin

aija joutui polvileikkaukseen 7.11. ja nyt se on kotona toipilaana. Ensimmäiset päivät se on kulkenut sylissä ja näyttelyrattaissa, ja käynyt pihalla vain tarpeillaan. Toipumisaika 7-8 vk pitäisi pysyä aivan aloillaan.

 

 

5.9.2019 löytyi hyvä kirjoitus Haukkuvaaran blogista

Olemme käyneet Koirakeskus Haukkuvaaran muutamalla kurssilla ja pitäneet kovasti opetustavasta siellä. Tänään sattui silmään hyvä juttu Ellin Blogista pennun liikunnasta, josta meiltä kysellään usein. Voit lukea jutun tästä linkistä.

26.8.2019 Senni on muuttanut Kuopioon

Senni muutti heinäkuun alussa Kuopioon Bellan kaveriksi. Bella on Huiskun ensimmäisestä pentueesta ja nyt 12-vuotias. Sennillä on Bellalla on sujunut oikein hyvin, onhan Senni jo nuoresta saakka oppinut kunnioittamaan vanhempaa koiraa. Ja Senni on saanut nauttia mökkeilyn riemusta.

5.8.2019 Huisku 14 vuotta - onnea rakas!

4.8.2019 Urho sai ekan sertinsä!

Kuopion KV näyttelyssä Maijan veli Urho sai ensimmäisen sertinsä ja oli myös Royal Canin Junior ROP! Serkukset Milla ja Maija saivat päivän haasteista huolimatta EH:n, johon olemme erittäin tyytyväisiä.

 

 

10.7.2019 Pennut ovat lähteneet maailmalle

6.5.2019 Pennut ovat saaneet viralliset nimensä

Pennut ovat nyt 2 viikon ikäisiä ja saivat rekisteröintinimensä.

 

20.4.2019 Meille syntyi pentuja!

Sennin "iltatähdet" syntyvät pääsiäislauantain aamuna. Synnytys sujui hyvin, ja suurena yllätyksenä pentuja syntyi 5 odotetun lisäksi vielä 2 bonusta päälle. Senni sai siis Huiskuliinan kaikkien aikojen suurimman pentueen, peräti seitsemän pentua. Alla pennut ovat muutaman tunnin ikäisiä. Kaikki lähtivät reippaasti imemään emon maitoa.

 

13.4.2019 Huisku sai rappuset sohvalle

Koirulaiset saivat sohvalle nousemista varten omat rappuset, kun Huiskulla alkaa olla hyppäämisessä vaikeuksia eikä odottava mammakaan tahdo itsekseen sohvalle enää päästä. Ja sänkyä varten tietty toiset samanlaiset ;)

 

23.-24.4.2019 Maija ja Urho pentunäyttelyssä

Maija ja Urho esiintyivät ensi kertaa pentunäyttelyssä Jyväskylän Kids&Pets -messuilla. Urho oli lauantaina VSP eli paras uros (ja vastakkaisen sukupuolen paras, koska voittaja eli ROP oli narttu Pulla). Maija oli sunnuntaina PNP 2 (narttupentujen 2.) ja sai KP:n (kunniapalkinnon).

 

19.2.2019 Niin se elämä jatkuu....

Viime viikko oli surullisuudessaan koetteleva, mutta onneksi ilojakin siihen sisältyi. Senni, Linan tytär sen kolmannesta pentueesta, astutettiin Suonenjoella rakkaan sulhasensa Zonin luona. Astutus sujui oikeinkin hyvin. Maaliskuun puolivälissä saamme tietää, tuleeko meille huhtikuussa pentusia.

 

12.2.2019 Lina lähti Sateenkaarisillalle

 Muistoissamme rakas pikku Liina Liinulainen 6.1.2006-12.2.2019

Samana päivänä, kun Lina lähti, syntyi sille 5 suloista lapsenlapsenlasta. Ja hellää Lina-emoaan vastaanottamassa Sateenkaarisillalla on jo viisi sen pentua, jotka ovat menehtyneet aikaisemmin.

******

Aivan taivaan tällä laidalla on paikka nimeltä Sateenkaarisilta.

Lemmikit, jotka ovat olleet täällä jollekulle erityisen läheisiä, menevät kuoltuaan Sateenkaarisillalle. Siellä on kaikille rakkaille ystävillemme niittyjä ja kukkuloita, joilla ne voivat juosta ja leikkiä yhdessä. Ruokaa, vettä ja auringonpaistetta on yllin kyllin, ja kaikilla ystävillämme on lämmintä ja mukavaa.

Kaikki eläimet, jotka ovat olleet sairaita ja vanhoja, saavat takaisin terveytensä ja elinvoimansa; loukkaantuneet ja vammautuneet parantuvat ja tulevat jälleen vahvoiksi, juuri sellaisiksi, kuin ne ovat muistoissamme ja unelmissamme menneistä päivistä ja ajoista. Eläimet ovat onnellisia ja tyytyväisiä. On vain yksi pieni asia: kukin niistä kaipaa jotakuta hyvin rakasta, joka niiden täytyi jättää jälkeensä...

******  

6.1.2019 Lina 13 vuotta

Lina-mummeli täytti Loppiaisena 13 vuotta. Synttärin kunniaksi otettiin yhteiskuva ja kaikista koirista myös "yksityiskuvat!

Huisku ei edelleenkään yhtään tykkää poseeraamisesta päinvastoin kuin Senni, joka on varsinainen linssilude. Ja vielä rusettikin laitettiin päähän - ei hyvä. Maijastakin on tulossa aivan hyvä missi ilmeistä päätellen :D Ylärivissa Huisku ja Senni, alarivissä päivänsankari Lina tyttärentyttärentyttärensä Maijan kanssa.

 

 

 

1.12.2018 L-pentue 2 vuotta!

 

11.11.2018 Jyväskylän koiranäyttelyssä

Huiskuliinan sijoitustytöt Lulu ja Milla esiintyivät Jyväskylän Hurtta Dog Show -koiranäyttelyssä 11.11.2018. Lulu sai ERI:n ja Milla EH:n. Lisäksi mukana oli Millan sisko Oosa. Ja tietenkin tyttöjen iskän omistaja, joka otti alla olevan kuvan, kiitos siitä!

Senni edusti kaverikoiria molempina näyttelypäivinä, ja pääsi ensimmäistä kertaa elämässään myös "isoon kehään". Sennin työpäivät olivat pitkiä, mutta hyvin se jaksoi, ollakseen vielä ensikertalainen tässä puuhassa. Kotona kyllä uni maittoi eikä Maijan kanssa huvittanut yhtään enää leikkiä. Maija olikin varsinainen riippiö, kun ensin leikkikaveri puuttui kotoa ja sitten, kun se tuli, se oli aivan tylsä. Allaolevan kuvan on ottanut Nina Koistinen, ja siinä Senni poseeraa Oprin ja Riitun kanssa.

 

26.10.2018 Senni sai kaverikoirien huivin

Tänään Senni tienasi Ruusakodin palvelutalossa oikeuden käyttää Kaverikoirahuivia. Se on nyt tehnyt kaksi vierailua ns. peesarin kanssa (kokenut koiranohjaaja seuraa sen käyttäytymistä vierailulla. Sen jälkeen se on tehnyt 6 itsenäistä (toki emäntänsä kanssa) vierailua eri kohteissa. Sennin kohteissa on vanhuksia ja lievästi kehitysvammaisia aikuisia sekä opiskelijoita. 

 

 

15.10.2018 Koirauimalassa

Kaikki neljä koiraamme käyvät viikottain koirauimala Aquabarksissa uimassa. Huisku ja Lina käyvät ainakin talvisin lämpimässä kuntoutusaltaassa ja Senni sekä Pikku Maija tavallisessa altaassa. Kaikilla on siellä uittaja, joka ohjaa liikkeitä sekä uimareittiä turvalliseksi ja kullekin koiralle sopivaksi.

 

14.10.2018 Sisarustapaaminen

Todella kauniina ja lämpimänä lokakuun sunnuntaina tapasivat sisarukset Milo, Lumo ja Maija leikin ja riehumisen merkeissä. Virtaa riitti kaikilla lähes kolme tuntia yhteenmenoon. ;yös Urho-veljen kanssa on muutaman kerran tavattu. kerran mukana oli muitakin coton-pentuja.

Maija on aloittanut sisarensa Lumon kanssa myös koirakoulun pentukurssilla.

 

27.8.2018 Talo hiljeni

Pennut ovat lentäneet pesästä, mutta tällä kertaa yksi jäikin kotiin. Pikku riippiön kutsumanimi on Maija, viralliselta nimeltään tämä Sennin oma lemmikki on Huiskuliinan Nurmitädyke. Senni on Maijan mummo.

19.8.2018 Senni mummoilee huolella :D

Senni-mummo jatkaa pentujen imettämistä, vaikka niiden oma emä Tuuli on ne jo vierottanutkin. Sennistä pentujen hoivaaminen on ihan parasta elämässä.

 

12.8.2018 Pennut ovat kasvaneet hurjasti

Koiranpennut kasvavat hämmästyttävällä vauhdilla. Kuudessa viikossa ne ovat 6-7 -kertaistaneet painonsa!

 

5.8.2018 Huisku 13 v!

 

Huisku täytti 13 vuotta ja sai päivän kunniaksi juhla-aterian terassille. Mutta poseeraaminen tympäsee yhtä paljon kuin aina ennenkin :D

 

3.8.2018 Tuulin pennut kasvavat ja varttuvat

Tuulin pennut ovat jo 5-viikkoisia ja ulkoilevat päivittäin.

 

2.7.2018 Tuulin salaisuus paljastui!

Tuulin masuasukit tulivat maailmaan lauantaiaamuna 30.6. Ensin syntyi isohko tyttö ja sen jälkeen heti toinen. Sitten tunnin päästä syntyi poika ja siitä puolen tunnin päästä kolmas tyttö. Yllätyksenä saimme vielä toisenkin pojan reilun parin tunnin päästä siitä, kun ensimmäinen sisko oli syntynyt. Alla olevassa kuvassa pennut kahden vrk:n ikäisiä.

24.6.2018 Kesä!

28.2.2018 Talven pakkasennätykset paukkuvat

Huisku pihalla pakkasessa: uusi takki päällä ja nipsu päässä. Onko tuosta ilmeesta tulkittavissa, että katu-uskottavuss on kärsinyt kolauksen?

 

23.2.2018 Sennikin on nyt kaverikoira

Senni Penninen on suorittanut Kaverikoirien "esitehtävät", joten sekin on nyt virallisesti Kaverikoira. Ja häntä heiluu!!

 

16.2.2018 Tuuli sai upeat terveystutkimustulokset!

Olemme niin onnellisia näistä Tuulin tuloksista, niin terveystuloksista kuin titteleistäkin:

 

 

Tuulin kaikki tiedot Koiranetissä löytyvät tästä 

6.1.2018 Lina 12 vuotta!

Lina pikku piikanen vietti syntymäpäivää Loppiaisena ja täytti 12 vuotta.

2.1.2018 Pennut on rekisteröity ja ne ovat valmiina maailmalle lähtöön

12.11.2017 Isänpäivän viettoa

Tässäpä meidän K- ja L-pentueen iskät valmistautuvat isänpäivän viettoon: vasemmalta Bablo, Zoni ja Roki. Onnea iskät!

6.11.2017

Helmi sai varhain aamuyöllä neljä pentua, yhden uroksen ja kolme narttua. Synnytys sujui hyvin ja rauhallisesti.

10.8.2017 Suppailevat Huiskuliinat

Jo aiemmin suppailua harrastaneen Sulon joukkoon on nyt liittynyt kaksi muutakin suppailijakoirulaista: Peppi Sennin ensimmäisestä pentueesta ja Korppu Helmin pentueesta. Alimpana on Sulo Huiskun toisesta pentueesta (kuva Timo Myllykoski ja SUP Siniaalto). Kiitos kaikille omistajille kuvista!

  

  

    

5.8.2017 Huisku 12 vuotta!

Huiskuliinan kantakoira Huisku, Kin-Sei Cailyn, täyttää tänään upeat 12 vuotta. Upea koira se on itsekin. Ja niin rakas.

 

29.7.2017 Linan ensimmäiset pennut 10 vuotta!

Lina sai ensipentueessaan 3 tyttöä ja yhden pojan. Niistä pennuista ei ketään jäänyt kotiin. Yllä olevassa kuvassa pennut ovat melko vastasyntyneitä.

25.7.2017 Huiskun ensimmäiset pennut 10 vuotta!

10 vuotta sitten saimme kokea täällä meillä syntymän ihmeen ensimmäisen kerran. Huisku sai silloin 5 kirjavaa pentua, 3 tyttöä ja kaksi poikaa. Pennuista yksi, Amanda (Manta, Mansikka, Mauski, Pena) jäi silloin kotiin, mutta on sittemmin muuttanut Idan luokse Jyväskylän keskustaan. Muut pennut lähtivät kukin omalle suunnalleen Suomea. Yllä olevassa  kuvassa pennut ovat 4 päivän ikäisiä.

22.7.2017 Lulu ensimmäisessä koiranäyttelyssään

Nuorin sijoitusnarttumme Lulu, Huiskuliinan Leiskuva Lempi, esiintyi ensimmäistä kertaa koiranäyttelyssä, pentuluokassa Saarijärvellä. Se on nyt 7 kk ikäinen. Lulu sai oikein hyvät arvostelut ja kunniapalkinnon. Lulun esitti sen emäntä Riitta.

15.7.2017 Lulu Uuraisilla mätsärissä

Lulu esiintyi toistamiseen samalla viikolla, tällä kertaa Uuraisilla hyväntekeväisyysmätsärissä. Menestys parani pykälällä, sillä se oli nyt punaisten pentujen kolmas. Yllä kuva Jenni Heinonen, alla Alisa Aaltonen, kiitos!

11.7.2017 Lulu Palokassa mätsärissä

Lulu (Huiskuliinan Leiskuva Lempi) esiintyi mätsärissä ja sijoittui hienosti sinisten pentujen kolmanneksi. Kiitos Kaisa Terhosalolle kuvasta!

 

28.5.2017 Tuuli Baltian valloituksella

Tuuli esiintyi Liettuassa Molètaissa kahdessa koiranäyttelyssä lauantaina 27.5 ja sunnuntaina 28. 5. Se menestyi aivan uskomattoman hienosti!

Lauantaina VAL ERI, VAK1, SA, PN1, SERT, ROP, CACIB, BALTIC WINNER ==> LT MVA ja BALT MVA. Sunnuntaina VAL ERI, VAK1, SA, PN1, SERT, VSP, CACIB. Suuret kiitokset Sanna ja Virpi! Hyvä Tuuli!

 

29.4.2017 Tuuli sai taas uuden tittelin!

I MVA EE MVA RU MVA RKFV HUISKULIINAN IHANA ILTATUULI sai tänään uuden tittelin Latviassa Talsissa: siitä tuli Latvian muotovalio. Ja se kilpaili valioluokassa: VAK1, SA, PN1, SERT, VSP --> LV MVA.

Kiitos Sanna!

21.2.2017 Tuulin tittelit Venäjältä tulivat

Tuuli on nyt Venäjän muotovalio ja RKF Champion.

19.2.2017 Talo hiljeni, onpa haikeaa

Tänä viikonloppuna lähtivät omiin koteihinsa Liina (Huiskuliinan Lilla Liina) ja Lulu (Huiskuliinan Leiskuva Lempi). Senni-äiti on sen jälkeen nukkunut kuin tukki, mutta saapa nähdä, miten se huomisaamuna reagoi, kun pentuhuoneessa ei olekaan ketään sitä odottamassa.

 

7.2.2017 Pennut lähtevät maailmalle

Kolme pentua on lähtenyt omiin koteihinsa: Lassi, josta tuli Elmo, Loviisa, josta tuli Selma ja Lahja, josta tuli Emppu (alla; kuvat Merika, kiitos!).

 

Selma alla (kiitos Kristiina)

 

 

4.2.2017 Uusi Huiskuliinan muotovalio!

Tuulista (Huiskuliinan Ihana Iltatuuli) tuli Huiskuliinojen toinen Suomen muotovalio Parkanon näyttelyssä. Tuomarina oli Markku Kipinä. Suuret kiitokset kuuluvat Tuulin emännälle Sannalle, ja myöskin Tuulin isän emännälle Virpille!

19.1.2017 Pennut on rekisteröity

Pennut on sirutettu ja rekisteröity, ja niillä on siis viralliset nimet:

Huiskuliinan Lauhkea Lassi, Huiskuliinan Luonnon Lahja, Huiskuliinan Lilla Liina, Huiskuliinan Lennokas Loviisa sekä Huiskuliinan Leiskuva Lempi, joka on alla kuvassa. (Kuva Virpi Rossi, kiitos!)

 

 

27.12.2016 Pennut syövät jo kiinteää ruokaa

Pennut ovat aloittaneet kiinteän ruuan maistelun. Välillä sitä menee enemmänkin, välillä sen sijaan mukavinta on tallustella ruokakupissa. Kasvukäyrät näyttävät kuitenkin aika hyviltä. Pennut siirtyivät tänään pentulaatikosta aitaukseen, mikä aiheutti aluksi melkoista protestointia. Pennuilla on toistaiseksi "työnimet", jotka kuitenkin alkavat jo nekin L-kirjaimella, kun pentue on Huiskuliinan L-pentue.

 

17.12.2017 Tuuli Pietarissa näyttelyssä

Tuuli on ollut tänään Pietarissa koiranäyttelyssä ja menestys on ollut aivan mahtavan hieno: ERI AVK1 SERT PN1 CACIB ROP. Elikkäs paras narttu ja rotunsa paras sekä yksi serti ja kansainvälinen serti. Lisäksi siitä tulee Venäjän muotovalio. Kiitos Sannalle, Tuulin emännälle ja Virpille, Tuulin iskän omistajalle, joka heistä näillä matkoilla huolehtii <3.

 

26.10.2016 Senni kävi UÄ:ssä

Senni kävi tänään ultraäänitutkimuksessa ja se odottaa pentuja. Neljä pentua näkyi kuvassa. Ollaan tosi iloisia! Ja Senni on jo aloittanut ähkimisen. Pentujen iskä (kuulemma) heiluttaa ajatukselle häntäänsä :D

 

6.10.2016 Huiskuliinan I-pentue 2 vuotta!

Onnea Tuuli, Peppi, Pyry ja Milo!

3.10.2016 Pojat jäivät kaipaamaan Senniä :)

 

Suonenjoen pojat tuntuvat sanovan kuvien välityksellä "Tuu jo takaisin Senni!" Oltiin vissiin aika ihanaa seuraa, varsinkin Zonille. Mutta Rokikin toki muistaa meidät hyvin. (Muutamaa päivää myöhemmin lisättynä tietona: Zoni rupesi syömään vasta 4 pv Sennin lähdön jälkeen - sitä se rakkaus teettää!)

30.9.2016 Senni kävi miehelässä

enni Penninen on astutettu. Kävimme miehelässä Suonenjoella ja Senni ihastuikin aivan välittömästi sulhaseensa Zoniin. Rakkaus oli molemminpuolista, ja nyt toivotaan, että kaikki sujuu Sennin tiineyden kanssa hyvin.

 

18.9.2016 Cotoneiden Syyspäivät Jämsässä

Vietimme kivan viikonlopun Huiskun kanssa rotuyhdistyksemme Syyspäivillä. Ohjelmassa oli yhdistyksen syyskokouksen lisäksi koirahierontaa, hampaiden hoitoa, Nose Workia ja vallatonta riehuntaa sekä mukavaa yhteistä seurusteluaikaa. Kuva Heli Herranen.

13.8.2016 Venäjä Veliky Novgorod

Rokin lapset menestyivät maailmalla: Huiskuliinan Ihana Iltatuuli AVO ERI, SA, PN1, SERT, CACIB, ROP!!  Merihelmen X-Son Man VAL ERI, SA, PU1, SERT, CACIB, VSP, C.I.B. Tuomarina Irina Poletaeva. Kuvassa Tuulin ja Zonin kanssa Rokin "äiti" Virpi Rossi, jolle suuret kiitokset Tuulin viemisestä näyttelymatkalle ulkomaille!

5.8.2016 Huisku 11 vuotta!

Huisku on saavuttanut 11 vuoden iän. Onnea rakas muorimme!

 

18.6.2016 Tuuli Kotkan näyttelyssä

Tuulin esiintyi tänään Tuulisessa Kotkassa erittäin edukseen, ja olikin narttujen paras ja sai sertin ja cacibin. Eli "hienommin" sanottuna : Huiskuliinan Ihana Iltatuuli PN1 ja VSP, SERT ja CACIB.

Ylläoleva kuva Sanna Rajala; allaoleva kuva Senna Rantanen, ja siinä Tuuli ja Ami (Semper Amigo Petit Verdot, ROP).

 

15.6.2016 Tuuli hoidossa

Tuuli tuli reilun viikon ajaksi meille hoitoon. Näin saimme seurustella yhdessä ja Tuuli sai leikkiä niin Disan kuin Helminkin kanssa. Kävimme myös hiekkakuopilla ja uimassa. Tuulin turkkia laitettiin kuntoon kesän näyttelykautta varten. Tuuli on tosi iloinen ja suloinen tyttö.

 

5.6.2016 Senni ja Tuuli Jämsässä

Pitkän näyttelytauon jälkeen Senni esiintyi Jämsän näyttelyssä yhdessä tyttärensä Tuulin kanssa. Menestys oli mitä mukavin: Senni oli PN2 ja Tuuli PN4. Arvostelut olivat äidillä ja tyttärellä melkein identtiset. Tuomari oli belgialainen Rita Reyniers.

Tässä Sennin arvostelu, mistä näkee hyvin, että pikkumamma on edellisten näyttelyiden jälkeen kypsynyt parin pentueen verran: Correct bite. Well pigmented dark eyes. Correct ear&tailset. Typical expression. Nice forechest &depth of chest. Typical topline. Angulations in harmony. Very good coat texture. Moves very well with good tail carriage.

Alla vasemmalla Senni ja oikealla Tuuli. Samaa näköä on paljon.

Alla perhepotretti: Vasemmalla Tuuli, keskellä iskä Roki ja oikealla pikkuäippä Senni.

21.5.2016 Mätsärikausi alkoi

Disan on tarkoitus alkaa kiertelemään näyttelyissä muutamia kertoja tulevana kesänä. Niinpä me innostuimme myös Sennin kanssa asiasta, ja nyt on ainakin viiteen näyttelyyn jo ilmoittauduttu. Mätsäreissä on käyty nyt harjoittelemassa, ja joitakin palkintojakin saatu :)

 

Cotonit-lehti uudistui

Lue tästä linkistä Cotonit-lehti 1/2016 :)

28.3.2016

Tuuli (Huiskuliinan Ihana Iltatuuli) aloitti vuoden 2016 näyttelykauden hienolla menestyksellä. Imatralla 27.3.2016 NUO ERI1 SA PN2 sert ja varacacib! Kiitos Sannalle taas Tuulin viemisestä ja esittämisestä sekä kuvasta.

Täällä kotona pentujen elämä jatkuu lokoisasti ja varsinkin pulskasti, sillä niillä on nyt kaksi äitiä hoitamassa. Senni nimittäin otti pennut omakseen ja hoitaa nyt niitä täysillä. Se meinasi suorastaan varastaa pennut Helmiltä. Alkuhankaluuksien jälkeen tilanne kuitenkin rahoittui.

12.3.2016 Disa ja Jäbä pentunäyttelyssä

Disa (Huiskuliinan Juhla-Säpinä) ja Jäbä (Huiskuliinan Juhla-Kuhina) sijoittuivat tänään hienosti erinomaisin arvosteluin Jyväskylän pentunäyttelyssä: Jäbä oli ROP-pentu (rodun paras) ja Disa VSP-pentu (vastakkaisen sukupuolen paras).

Huisku puolestaan esiintyi Kaverikoirien mainoskuvassa (kuva Tiina Harju) vaikka ei itse pelipaikalle pentujemme vuoksi nyt päässyt lähtemään. Mutta hengessä mukana siis ;)  

16.2.2016 Helmillä on pennut

Huiskuliinan 11. pentue syntyi 16.2.2016, kun sijoitustyttömme Huiskuliinan Hohtava Helmi sai kolme urospentua. Synnytys sujui hyvin ja Helmin oma emäntäkin ehti näkemään viimeisen syntymän.

13.2.2016 Jäbä Lahden pentunäyttelyssä

Huiskuliinan Juhla-Kuhina eli Jäbä aloitti tänään näyttelyuransa ja Huiskuliinojen kevään näyttelykauden Lahdessa pentunäyttelyssä. Tuloksena kunniapalkinto KP ja hienot arvostelut: "Hyvärakenteinen pentu. Hieno ylälinja ja häntä. Hyvä pää ja pigmentti. Runko hyvin kehittynyt ja kulmaukset hyvät. Liikkuu hyvin." Rainer Vuorinen oli tuomarina.

Sydämelliset kiitokset Miralle!

 

19.11.2015 Kenneltarkastus

Pyynnöstämme meillä tehtiin kenneltarkastus ja samalla kennelneuvoja Kati Taipaletta haastateltiin Cotonit-lehteen. Kenneltarkastuksen tuloksen näet tästä. Se meni aika hyvin!

6.2.2016 Silmätarkastus

Iloisia uutisia: Huisku ja Lina kävivät virallisessa silmätarkastuksessa. Molemmilla silmät ovat terveet. Ei perinnöllisiä silmäsairauksia. Jopa iän mukanaan tuomat muutokset ovat meidän mummoilla vähäiset. Mahtavaa!

15.8.2015 Tuuli Kotkan Ruusu näyttelyssä

Tuuli esiintyi tänään Sannan kanssa Kotka Ruusu koiranäyttelyssä. tuulistakin on kehkeytymässä oikein kunnon missi. Se pärjäsi kauneuskilpailussa hienosti, eli oli PN3 ja sai toisen sertinsä. Poseeraaminenkin käy jo kuin ammattilaiselta :) Kuva Sanna Rajala, kiitos!

 

5.8.2015 Huisku 10 v.

 Huisku täyttää tänään 10 vuotta. Alla olevassa kuvassa se on 8 viikon ikäinen, ja viikon päästä tulossa meille (kuva Kin-Sei kennel).

Huiskun synttärin kunniaksi ja koska ovat 10. pentueemme Sennin pennut saivat viralliset nimet:

Pojat ovat Huiskuliinan Juhla-Vilinä, Huiskuliinan Juhla-Pöhinä ja Huiskuliinan Juhla-Kuhina.

Tytöt ovat Huiskuliinan Juhla-Sutina, Huiskuliinan Juhla-Töpinä ja Huiskuliinan Juhla-Säpinä.

Ja 10. pentueen myötä nämä Huiskuliinan pentusivut ovat keränneet 50050 käyntiä! Mahtava saavutus 8 vuodessa!

25.7.2015 Tuuli ja Helmi Mikkelin koiranäyttelyssä

Vähän mörköikäinen Tuuli esiintyi Mikkelin KV koiranäyttelyssä. Tuomari yritti lievitellä Tuulin jännitystä halauksin. Tuloksen laatuarvostelu ERInomainen.

 

Myös Helmi esiintyi ja sillä puolestaan sujui tanssiaskelin ja "meno päällä". Laatuarvostelu Erittäin Hyvä. Kiitos kuvista Paula Koivuselle!

21.7.2015 Pennut 7 vk

 Sennin pentujen 7-viikkois -edustuskuva :) Yllä tytöt ja alla pojat.

 

19.7.2015 Huiskuliinojen uusia harrastuksia

Sulo, Huiskun vuonna 2008 syntynyt lempilapsi, harrastaa hyvin trendikästä lajia, eli suppailua meren rannalla! Kiitos Anu kuvasta!

 

11.7.2015 Tuuli Laukaan näyttelyssä

Tuuli esiintyi ensi kertaa junioriluokassa Laukaan koiranäyttelyssä ja tulos oli aivan loistava:  PN2 ja sert! (Eli siis narttujen toiseksi paras ja sertifikaatti). Kiitos Sannalle kuvista ja Tuulin viemisestä :)

5.7.2015 Helmi ja Pyry Tuusulassa näyttelyssä

Pyry oli hienoin arvosteluin viimeistä kertaa pentuluokassa ja jälleen ROP-pentu (kuva alla). Helmi esiintyi junnuluokassa.

2.7.2015 Sennin pennut syntyivät

enni synnytti iltapäivällä reilun neljän tunnin ajan. Odotuksiemme mukaisesti sieltä tuli maailmaan neljä pentua, yksi tyttö ja kolme poikaa. Jonkun ajan päästä syntyi vielä yksi tyttö lisää, pentuja olikin viisi! Sitten tunnin päästä, vaikka tilanne näytti jo alkaneen rauhoittua, ja Senni ehti  hiukan syödäkin, putkahti vielä yksi tyttö lisää. Senni sai siis kaikkiaan kuusi pentua. Ollaan hirmu onnellisia!

3.6.2015 Pentuja odotetaan

Senni kävi tänään UÄ-tutkimuksessa. Astutus on onnistunut, ja meille odotetaan tulevaksi pentuja heinäkuun alussa. Nyt peukut ja varpaat pystyyn, että kaikki menee hyvin! Alla vasemmalta Lina, Senni, Helmi ja Huisku eilen kotipihallamme.

 

31.5.2015 Prinsessojen päivä

Helmi pärjäsi upeasti Mäntän näyttelyssä. Se oli toiseksi paras narttu ja sai varasertin. Tuomarina oli Irina Poletaeva. Arvostelu: Oikea tyyppi, erittäin narttumainen. Oikea pään muoto, pigmentti voisi olla vahvempi. Oikea hampaisto. Tyypillinen ylälinja ja häntä. Hyvä eturinta. Riittävät kulmaukset. Hieman ahtaat kintereet. Hyvä karva. JUN ERI 1 SA PN2 vasert. Aivan mahtavaa!

Tuuli, joka on nyt täällä lapsuudenkodissa viikonpäivät hoidossa, kävi puolestaan mätsärissä ja esiintyi todella hyvin. Menestys oli sen mukainen: punaisten pentujen 2.

24.5.2015 Tuuli Haminan näyttelyssä

Tuuli Haminan näyttelyssä ROP-pentu. Tuomarina Jussi Liimatainen. Tuulin arvostelu: Pieni, varsin siro narttu. Oikeat pään mittasuhteet ja hyvä ilme. Hyvä kaula ja oikea ylälinja. Turhan lyhyt rintakehä ja pitkä lanne. Luusto ja runko saa voimistua. Hyvä takaosa, pystyssä kannettu häntä. Hyvät liikkeet. Kp 1 ROP.

14.5.2015 Pyry pentunäyttelyssä - ROP!

Pyry on esiintynyt toista kertaa koiranäyttelyssä, menestyi erittäin hyvin ja sai erinomaiset arvostelut.  Täällä synnyinkodissa ollaan oikein iloisia.

 

2.5.2015 Helmi Pieksämäen näyttelyssä

Kylmänkoleana ja sateisena päivänä Helmi esiintyi Pieksämäellä ryhmänäyttelyssä. Tuomarina oli Juha Putkonen. Helmin saama arvostelu oli seuraavanlainen: Rungon mittasuhteiltaan lyhyt. Kokoon sopiva luusto. Narttumainen pää. Kallossa hieman pyöreyttä. Hyvät korvat. Keskiruskeat silmät. Hyvä karvanlaatu ja väri. Litteä häntä. Tasapainoiset kulmaukset. Saisi liikkua vapautuneemmin. Esiintyy hyvin. Tarvitsee aikaa kehittyäkseen. JUN EH JUK 1, eli erittäin hyvä junnunarttu.

Taisi olla Helmille todella huono keli, kun liikkeitä on toivottu vapautuneemmiksi ;) Tavallisesti Helmi on hyvinkin vilkas ja vapautunut!

21.3.2015 Ensimmäinen ROP Huiskuliinoille!

Jyväskylän pentunäyttelyssä 21.3. esiintyi peräti kolme Huiskuliinaa: Peppi, Tuuli ja Pyry. Menestys oli huima, sillä sijoituspennustamme Tuulista, Huiskuliinan Ihana Iltatuuli, tuli ROP-pentu ts. se oli rodun paras pentu. Kaikki pennut saivat hyvät arvostelut ja ne olivat myös melko samanlaiset keskenään. Se on hyvä asia ja kertoo siitä, että pentue on ollut tasainen.

Tuulin arvostelu: Tasapainoisesti kehittynyt oikeantyyppinen narttupentu. Hyvät mittasuhteet, purenta ok. Hyvät silmät, korvat ja ilme. Hyvä ylälinja. riittävästi kulmautunut, sopiva luusto. Runko saa vielä syvetä ja täyttyä. Liikkuu hyvällä askeleella. Ujostelee hieman, mutta hyvä luonne. Hyvä karvanlaatu. Tuomarina oli Kimmo Mustonen.

14.12.2014 Talo tyhjeni

Nyt ovat kaikki pennut "lentäneet" omiin koteihinsa. Peppi lähti Seinäjoelle, Tuuli Savitaipaleelle, Pyry Järvenpäähän ja Milo Vantaalle. Kukaan ei siis jäänyt ihan tänne lähelle, mutta toivottavasti jo keväällä tavataan!

 

3.12.2014 Kohta uusiin koteihin

Pennut ovat jo piakkoin suuntaamassa kohti uusia koteja. Vielä Senni niitä kuitenkin muutaman kerran päivässä imettää, vaikka pentujen yhteinen paino ylittää jo Sennin painon. Tuuli on ensimmäinen lähtijä, ja sen matka uusiin seikkailuihin alkaa huomenna, eli 4.12.14.

9.11.2014 Helmi Jyväskylän näyttelyssä

Helmi esiintyi ensi kertaa näyttelyssä Jyväskylän KV:ssä. Tuomarina oli italialainen Paola Micara Watten. Helmin saama arvostelu: Feminine, good temperament. Lively movement. Head could be little bigger. in movement topline could be more elastic. Rearpart more solid. Good coat quality. JUN EH JUK4. Hyvä Helmi!

 

18.11.2014 Pennuilla on kodit ja kutsumanimet

Kaikki pennut ovat löytäneet ihanat kodit. Tytöt menevät perheisiin, joissa on jo entuudestaan coton. Ihanan Iltatuulen kutsumanimeksi tuli Tuuli ja Iltaruskon nimeksi Peppi. Pojat menevät Etelä-Suomeen, ja Iloisen Iltasoiton nimeksi tuli Milo ja Iltahuudon nimeksi Pyry. Kivat nimet saivat kaikki.

Pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet. Ne ovat rohkeita, reippaita ja vilkkaita. Päivisin ne saavat leikkiä ja painia olkkerissa, yöt ne nukkuvat omassa pesäaitauksessaan. Senni imettää vielä, mutta on jo aloittanut vierottamisen. Pennut syövät kiinteää ruokaa jonkin verran, mutta emänmaito on edelleen parasta herkkua.

Lina-mummo osallistuu aktiivisesti pentujen hoitoon ja leikkii niiden kanssa monta kertaa päivässä. Myös Helmi on käynyt täällä, ja tykkää kovasti peuhata pentujen kanssa.

14.10.2014 pojat ja tytöt

Ensimmäisen viikon aikana pentujen painot ovat kehittyneet tasaisesti. On muodostunut tyttöjen ja poikien joukkueet, pojat ovat hiukan isompia kuin tytöt.

 

13.10.2014 Pennut ovat viikon ikäisiä

Pennut tulivat tänään viikon vanhoiksi, ja ne ovat kasvaneet hyvin. Kaksi pennuista on jo kaksinkertaistanut painonsa, ja pentujen kokoero on kaventunut. Ne painavat nyt noin 400 g.

Pennut ovat saaneet viralliset nimet: Urokset ovat Huiskuliinan Iloinen Iltahuuto ja Huiskuliinan Iloinen Iltasoitto. Nartut ovat Huiskuliinan Ihana Iltarusko ja Huiskuliinan Ihana Iltatuuli. Iltahuuto syntyi ensimmäisenä, ja siinä on hieman väriä. Muut pennut ovat valkoisia.

14.9.2014 Helmi jalostustarkastuksessa

Kuva Pirjo Lindblom

Helmi oli Heinolassa cotoneiden Syyspäivillä jalostustarkastuksessa. Tarkastajana toimi Marja Talvitie, joka teki kaikista koirista todella perusteelliset tarkastukset samalla yksityiskohtaisesti asioita selittäen.

6.10.2014 Senni sai neljä pentua

Senni sai maanantaina aamuyöllä 4 pentua pitkähkön ponnistelun jälkeen. Pennuista kaksi on urosta ja kaksi narttua. Yllä olevassa kuvassa pennut ovat 2 pv:n ikäisiä.

7.9.2014 Sennille on tulossa pentuja!

Senni kävi UA-tutkimuksessa 5.9. ja siellä saatiin vahvistus, että Senni odottaa neljää pentua. Pikkuäippä itse on tilanteessa hiukan hämillään: olo on outo, ja ruokakin maistuu ajoittain huonosti. Onneksi herkkupalvelu pelaa, joten energiaa riittää. Muuten Senni on aivan normaali oma itsensä, villi ja vapaa. Tosin Helmin läsnäolo rupesi sitä viime viikolla ärsyttämään, niin että tapaamiset jäävät varmaan seuraavien viikkojen aikana vähiin.Onneksi kuitenkin cotoneiden Syyspäivillä tavataan myös Helmi, koska Senni ei lähde sinne mukaan, vaan pääsee "huviretkelle"lähistölle tuttuun paikkaan hoitoon siksi aikaa. Huisku ja Lina pääsevät Heinolan Saksalaan viettämään riehakasta cottoneiden yhteistä viikonloppua.

30.8.2014 Helmi on kehittynyt hienoksi tytöksi

Helmi on nyt 8 kk ikäinen viehättävä cotonneiti. Siitä on kasvanut todella reipas ja rohkea koira ja sen turkkikin alkaa olla jo hyvän mittainen. Helmi asuu sijoituksessa Jyväskylän keskustassa ja käy täällä kasvatuskodissaan säännöllisesti ja mahdollisimman usein.

22.3.2014  Taitavien Tassujen avajaiset

Taitavien Tassujen avajaisissa Senni ja Lina edustivat coton de tuléareja.

Kuvat Maarit Takala

17.1.2014 Helmi kasvaa hienosti

Meille jäi vain yksi pentu, pikkuinen narttu, oikea Helmi. Se kuitenkin on alkanut kasvaa hyvin, ja voi oikein mainiosti.

30.12.2013 Meille tulee pentuja!

Kävimme hakemassa Mintun Siilinjärveltä tänne meille, sillä sen laskettu aika lähestyy. Parin viikon päästä meillä pitäisi olla täällä suloisia pieniä puuvillapalloja. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

15.9.2013  Kuopion rally-toko -kisoissa

Sekä Senni että Lina osallistuivat Kuopiossa (Maaningalla) KPSH:n järjestämiin kisoihin. Lina, joka on suorastaan innostunut tästä lajista, kilpaili ensi kertaa ja oli siis alokasluokassa. Lina sai upeasti hyväksytyn radan pisteillä 78/100. Tuomarin kommentit olivat: "Hienosti kannustettu, koira häntä heiluen. Omistaja luki koiraa hyvin. Pientä epätarkkuutta." Oikeasti tämä on Linalta aivan valtavaa kehitystä mm. perusasennossa siitä, mitä se on vaikkapa viime keväänä ollut! Nyt on vihdoinkin Linallekin löytynyt oma laji, mistä se todella pitää!

Senni kilpaili avoimessa luokassa kolmatta kertaa. Se suoritti radan hienosti, vaikka olikin jo pitkästä päivästä hiukan väsyksissä. Senni sijoittui kisassa toiseksi ja palkittiin lisäksi Tuomarin Suosikkina. Pisteitä Senni sai 81/100. Tuomarin kommentit olivat: "Hyvä ja rauhallinen suoritus". Tällä suorituksella Senni sai RKT2-koulutustunnusdiplomin ja siirtyy nyt kilpailemaan voittajaluokassa!

Ja Huisku oli mukana ihan vaan hupulaisena ja henkisenä tukena. Samalla reissulla kävimme moikkaamassa Minttua perheineen. He ovat juuri pari päivää sitten muuttaneet Siilinjärvelle - onneksi välimatka ei ole pitkä ja tiekin on hyvä.

Alla olevan kuvan joukkiostamme on ottanut Pinja Peltonen.

10.8.2013 Tampereella rally-toko -kisoissa

Senni osallistui Tampereella Rally-Tassut KK:n järjestämiin kisoihin yhdessä ystäviensä Sirun ja Severin kanssa. Kaikki kilpailivat jo avoimessa luokassa. Ensimmäisessä kisassa sijoittui Siru toiseksi ja toisessa kisassa puolestaan sijalla 2. oli Senni hienosti pistein 94/100. Kiva päivä taas!

20.7.2013 Pieksämäellä

Senni esiintyi tänä kesänä viimeisen kerran näyttelyssä, ja Minttu oli seuranamme. Molemmat saivat kelpo arvostelut, vaikka eivät sijoittuneetkaan luokissaan. Kyseessä oli Pieksämäen ryhmänäyttely ja tuomarina Anne Sume, joka viime vuonna tykkäsi Sennistä kovasti.

Sennin arvostelut: Erinomainen tyyppi, narttumainen. Hyväilmeinen pää. Purenta ok. Hyvä ylälinja. Hieman lyhyt olkavarsi. Syvä, hieman lyhyt rintakehä. Hyvin kulmautunut takaa. Hieman ahtaat takaliikkeet. Hyvät sivuliikkeet. VAL eri 3.

Minttu on havainnut on selvästikin jotain kiinnostavaa kehän ulkopuolelta.

Mintun arvostelut: Erittäin hyvätyyppinen, narttumainen. Hyvät mittasuhteet. Kaunis ilme. Purenta ok. Hyvä ylälinja, liian kippura häntä. Erittäin hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Vapaat liikkeet. Värin pitäisi olla puhtaampi. NUO EH 1.  Arvostelun ohessa tuomari oli antanut suullisen kommentin, että vaikka Mintussa väriä on turhan paljon, sitä kannattaa ehdottomasti käyttää jalostukseen. Tästä olemme äärimmäisen onnellisia!

Lisää näyttelykuvia löytyy täältä.

6.7.2013 Senni Mikkelin koiranäyttelyssä

Mikkelissä vietimme mukavan päivän iloisessa seurassa. Sennin poikaystävät Severi ja Teuvo olivat mukana, ja Senni sai myös uuden ystävän Valton. Senni oli koko päivän reipas ja iloinen.

Arvostelu: Erinom. koko ja mittasuhteet. Hyvä turkki. Riittävä luusto. Hyvät kulmaukset ja hyvä häntä. Pitkähkö, mutta hyvänmuotoinen pää. Hyvä pigmentti, silmät ja purenta. Hyvä ylälinja. Hieman avoin häntä (liikkeessä).  Val eri 1 SA PN1 VSP. Tuomarina Markku Kipinä.

15.-16.6.2013 Muuramen virallisissa Rally-Toko -kisoissa

Senni oli 15.6.2013 Muuramessa Rally-Toko kisassa alokasluokan 2. pisteillä 98/100! Ja kaiken lisäksi voitettiin ajalla (4 sekuntia) toinen pari, jolla oli samat pisteet. Tuomarin kommentit: "Sujuva, iloinen suoritus." Senni rakastaa tätä lajia! Ennen kehää sen piti haukkua ja tehdä kaikenmoista muutakin, mutta kun mentiin kehään, se muuttui keskittyneeksi ja erittäin halukkaaksi yhteistyöhön. Senni on niin hauska pikku neiti!

Toisena kisapäivänä 16.6. saavutuksemme oli 97 pistettä ja neljäs sija. Senni nousi hyvän osaamisensa ansioista tämän kisan jälkeen avoimeen luokkaan. Lisäksi Senni suoritti voittajaluokassa ns. nollakoiran tehtävät eli Käytösruudun, jossa piti olla edessä maassa paikallaan 2 minuuttia, ja sitten sai tehdä voittajaluokan radasta kaiken mitä osasi, kun kilpailija puolestaan oli käytösruudussa. Hienoa harjoitusta ja mahtavia onnistumisen elämyksiä!

9.6.2013 Senni Orivedellä näyttelyssä

Orivedellä Senni viihtyi ja nautti esiintymisestä. Arvostelutkin olivat sen mukaiset: Tanakkarunkoinen sopivan kokoinen narttu, jolla kevyt luusto. Hyvät pään mittasuhteet ja hyvä pigmentti. Kuono voisi olla täyteläisempi. Riittävä rintakehän syvyys. Selvä ylälinjan kaari. Takaosa voisi olla leveämpi. Hieman karhean olinen karvapeite, mutta hyvässä kunnossa. Iloiset liikkeet. VAL eri 2. Tuomarina oli Veli-Pekka Kumpumäki.

8.6.2013 Senni Tuurin koiranäyttelyssä

Exc size & good proportions. Correct head proportions. Scissor bite. Correct pigmentation. Typical topline & tail carriage. Good forechest. Short upper arms. Rather too short sternal bone. Good angulated.Could be stronger at hocks. Could have better front movement. Exc. coat & colour. VAL eri 1. Tuomarina oli Irina Poleteava.

Tuuriin oli juuritulossa myrsky ja tornado. Olisikohan Senni tuntenut sen kropassaan, sillä se ei yhtään tykännyt olla näyttelypaikalla, vaan halusi pois kehästä ja syliin. Kehäliikkeetkin se suoritti nipinnapin oikein.

6.6.2013 Rally-Tokokisoissa

Senni oli upeasti Muuramessa Rally-Tokon möllikisoissa alokasluokan 1. ja sai täydet 100 pistettä! Tuomarin kommentti: "Ihana!" Ja muutoinkin meillä oli huisin hauska ilta!

27.5.2013 Meillä on nyt Suomen muotovalio!

Sennistä leivottiin lauantaina 25.5.2013 Kuopiossa Huiskuliinojen ensimmäinen Suomen muotovalio.

Sennin arvostelut: 2 years old. Very good looking bitch. Feminine head, scissor bite. Enough neck. Cobby (=tanakka) body and very good coat. Moves well. Good tail carriage sometimes. A little shy in the ring. Avo eri 1 SA PN2 SERT FI MVA varaca. Tuomari Mery Chantal, Ranska.

Tämän alla olevan kuvan on ottanut ystävämme Eija Toiminen.

 

21.4.2013 Mätsäri- ja näyttelykesä on alkanut

 

Huiskuliinan kaunis Gabrielle, Minttu, on käynyt jo kahdesti mästärissä tänä keväänä. Suomen Coton de Tuléar ry:n järjestämässä mätsärissä Jyväskylässä 21.4. Minttu sijoittui upeasti pienten punaisten toiseksi. Parivaljakko sai hienot palkinnot. Onnea, onnea, onnea!

7.4.2013 Toisen kerran rally-tokokilpailuissa

Tänään kilpailimme Sennin kanssa toisen kerran rallytokokilpailuissa. Tulos parani loistavasti eilisestä, nyt saimme peräti 93 pistettä (max on 100). Tuomarin kommentti Sennin suorituksesta oli "Hieno rata!" Pokaalihan sieltä tuli ja palkintopussi lisäksi. Kotiin päästyä myös aikamoinen väsy. Pikkuneiti antoi varmastikin kaikkensa!
  

6.4.2013 Rallytokokisoissa

Senni kilpaili 2-vuotissyntymäpäivänään ensimmäistä kertaa Taitavien Tassujen järjestämissä rallytokokisoissa. Se sijoittui upeasti Tuomarin suosikiksi 15 kilpailijan joukosta. Pisteitä saimme 66, mikä jäi vain 4 pistettä hyväksytyn rajasta (70 pist.). Kaikki virheet olivat ohjaajan virheitä - eli siis Senni suoriutui radasta kiitettävästi. Tuomarin kommentti: "Hienosti löytyi motivaatiota ja intoa."

 

3.3.2013 Virallisissa terveystarkastuksissa

Kävimme virallisissa silmä- ja polvitarkastuksissa ja tulokset olivat oikein hyvät:

Huiskuliinan Fanni Flanelli (Senni) silmät ok, polvet 0/0

Huiskuliinan Kaihoisa Gabriel (Jerry) silmät ok, polvet 0/0

Huiskuliinan  Kaunis Gabrielle (Minttu) silmät ok, polvet 0/0

Amanda (Manta) silmät ok, polvet 0/0 (uusintatarkastus 5 v)

Longweiler So Soft Sally (Lina) polvet 1/1 (uusintatarkastus 7 v) silmät ok (2.9.11)

Kin-Sei Cailyn (Huisku) silmät ok, polvet 0/0 (uusintatarkastus 7½ v)

 Alla Senni, kuva Erja Romppanen

17.2.2013 Jyväskylä UMT ryhmänäyttelyssä

Yllä Sennin kuva: Maria Snellman

Senni ja Minttu esiintyivät Jyväskylässä ulkomuototuomareiden koulutusnäyttelyssä FCI-ryhmälle 9. Molemmat pärjäsivät oikein hyvin ja saivat todella mukavat arvostelut.

Sennin arvostelut: Hyvänkokoinen mittasuhteiltaan oikea, hyvä kallo-osa, hyvä kuonon pituus, hyvät korvat, keskiruskeat silmät. Hieman värjäytyneet silmänaluset, riittävä pigmentti, saksipurenta, hyvä kaula ja selkälinja. Oikean laatuinen karva. Korvissa hieman harmaata sävyä. Tasapainoiset kulmaukset, hyvä häntä. Kevyt, joustava sivuaskel. NUO ERI 1 SA.

Mintun (H. Kaunis Gabrielle) arvostelut: Hyvänkokoinen mittasuhteiltaan oikea. Hyvä kallo ja kuono, hyvät korvat, keskiruskeat silmät, riittävä pigmentti.  Saksipurenta, hyvä kaula ja selkälinja. Ikäisekseen hyvä runko, eturinta saa vielä täyttyä. Litteä häntä. Oikeanlaatuinen karva. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu ja esiintyy hyvin. JUN EH.

11.11.2012 Huiskuliinat Jyväskylän kansainvälisessä koiranäyttelyssä

Sunnuntaina 11.11.2012 Huiskuliinoilla oli ensimmäinen "suuren luokan" esiintyminen koiranäyttelyssä. Rotukehässä esiintyivät Huiskuliinan Kaihoisa Gabriel "Jerry", Huiskuliinan Kaunis Gabrielle "Minttu" ja Huiskuliinan Fanni Flanelli "Senni". Isossa kehässä ja Kaverikoirien esittelypisteessä esiintyi Huisku.

Menestys oli odottamattoman hyvä ja arvostelut kerrassaan hienot:

Jerry: 10 kuukauden ikäinen. Miellyttävä pää ja yleisilme. Hyvin pigmentoituneet silmät ja kirsu. Leikkaava purenta. Miellyttävä ylälinja, hyvin kulmautunut. Etuosan tulee kehittyä. Viehättävä turkinlaatu. Kun hän päättää liikkua, tekee sen hyvin . Käyttäytyy rodunomaisesti. JUN eri 3.                     

Minttu: 10 kk ikäinen. Miellyttävä pää ja feminiininen ilme. Miellyttävä ylälinja. Rinnan täytyy kehittyä.  Viehättävä turkki. Käyttäytyy rodunomaisesti. JUN eri 3 SA.                     

Senni: 19 kuukauden ikäinen narttu. Oikea pigmentti ja silmät. Miellyttävä hännän kiinnitys ja ylälinja. Ranskalainen seisonta edessä. Kyynärpäät voisivat olla hiukan kiinteämmät. Turkki voisi olla vähän pehmeämpi. Liikkuu hyvin. Käyttäytyminen rodunomaista. NUO eri 1 SA.

Huisku puolestaan sai mitalin ja kunniakirjan: Suomen Kennelliitto on myöntänyt kiitoksena ansiokkaasta kaverikoiratyöstä coton de tuléar Huiskulle, om. Saila Kippo, Kaverikoiramitalin.

Kyllä oli hieno päivä! Ja meillä oli todella kivaa, kun oli jo niin paljon hyviä ystäviä ja kannustavaa seuraa koko ajan ympärillä. Kiitos siitä kaikille mukana olleille!

4.8.2012 Senni Kuopiossa

Sennin menestys Kuopion kansainvälisessä koiranäyttelyssä oli päätähuimaava - siis ainakin meidän omalta osaltamme! Jun eri 1 SA PN1 VSP SERT,mikä tarkoittaa, että Senni sai kolmannen sertinsä ja oli päivän paras narttu ja rodun paras kilpailussa sijoittui toiseksi.

Sennin arvostelu: A little puppy-like. Well outlined. Good head. Well pigmented. Good head carriage. Correct topline. Well set and carried tail. Good parallel hocks. A little baby-coat. Good in movements and temperament. Tuomari oli Israelista saakka, Ganami-Kertes Agnes. Hienot arvostelut ja myös oikea luokka meillä esiintyä, kun vielä pysyttiin junnuissa.

Kiitos hienosta kuvasta Niklas ja Mika Janssonille!

29.7.2012 Senni Mikkelissä

Aurinkoinen ja lämmin päivä Mikkelissä kera monien ystävien ja myös Sennin oman iskän toi hyvän näyttelymenetyksen. Senni JUN eri1 SA PN3 vasert eli Senni oli junioriluokassa erinomainen ja sijoittui paras narttu -kisassa kolmanneksi. Sen lisäksi Senni sai varasertin. Tuomarina oli Paavo Mattila.

Sennin arvostelu: Erinom. nuori narttu. Hyvät mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Hyvä pigmentti. Erinom. runko. Hyväasentoiset raajat. Hyvänlaat. turkki. Liikkuu hyvin. Miellyttävä käytös.

30.6.2012 Senni Laukaan näyttelyssä

Senni esiintyi kolmatta kertaa näyttelyssä. Se sai laatuarvosanan erinomainen ja oli junioriluokan narttujen 1 (siis JUN eri 1).

           Sennin kuva yllä Kennel Longweiler. Kiitos kuvaajalle!

Sennin arvostelu (tuomari Saija Juutilainen): 15kk. Hyvin laadukas juniori, jolla erinom. rungon linjat. Rintakehä voisi olla syvempi ja erityisesti pidempi. Narttumainen pää, hieman ulkonevat silmät. Kuono voisi olla täyteläisempi. Hyvä häntä. Kaunis karvapeite ja väri. Säilyttää linjansa mallikkaasti liikkeessä. Hyvä askelpituus. Mukava luonne. 

10.6.2012 Senni Kangasniemellä näyttelyssä

Senni pärjäsi hienosti Kangasniemen kaikkien rotujen koiranäyttelyssä. Se oli toista kertaa näyttelyssä ja sai toisen sertinsä! Senni oli PN2 (siis toiseksi paras narttu).

Sennin arvostelu: Erinomainen narttumainen tyyppi. Pää kehitysvaiheessa. Hyvä purenta. Hyvin kulmautunut etuosa. Hyvä ylälinja ja hännänkiinnitys. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvä turkki tulossa. Liikkuu hyvin.

3.6.2012 Sennin ensimmäinen näyttely

Senni esiintyi tänään ensi kertaa oikeassa koiranäyttelyssä Mäntässä. Se sai sertifikaatin ja oli vastakkaisen sukupuolen paras (VSP), mikä tarkoittaa sitä, että se oli kisan paras narttu ja vain yksi uros oli sitä parempi. Olemme aivan valtavan iloisia!

Senni sai oikein hyvät arvostelut: Oikea tyyppi, suhteet ja luut. Hyvin miellyttävä pää ja ilme. Oikea purenta. Hyvä kaula. Ominainen ylälinja. Oikean hännän asento. Hyvin kehittynyt eturinta. Oikein kulmautunut edestä ja takaa. Hieman ahtaat kintereet. Upea turkki.

Näyttelykuvia löytyy täältä.

9.5.2012 Sennin ensimmäinen pokaali

Senni on saanut ensimmäisen pokaalinsa. Se sijoittui tänään mätsärissä punaisten neljänneksi ja sai myös kauniin ruusukkeen. Senni on edistynyt valtavasti ja oppinut tosi paljon näyttelykäyttäytymisestä.

24.4.2012 Mätsärissä

eiti Senni Pennisen näyttelyharjoitukset ovat edenneet mätsärivaiheeseen. Sunnuntaina Äänekoskella ei vielä tullut menestystä, mutta tänään Muuramessa Senni oli upeasti Sin 1 ja BIS 2! Kannatti värjötellä vesisateessa - no onneksi Senni mahtui emäntänsä takin sisälle. Ja kotona odotti lämmin sauna!

9.3.2012 Näyttelykurssille

Sennillä alkoi näyttelykurssi Taitavien Tassujen koirakoulussa. Siellä opetellaan oikeanlaista ja kaunista esiintymistä sekä totutellaan toimenpiteisiin, joita näyttelytuomari tekee. Sennin on tarkoitus ensi kesänä aloittaa näyttelyharrastus.


17.3.2012 Kaikki pennut ovat lähteneet omiin koteihinsa

Viikkojen 10 ja 11 aikana lähtivät kaikki pennut omien perheidensä luokse. Ensimmäisenä lähti Jerry (Gabriel), joka jäihin aivan tähän lähelle melkein naapuriin. Sitten lähti Nelly (Gracelyn) Pohjois-Savoon. Samana päivänä lähti sijoituspennuksi Minttu (Gabrielle) niinikään näille lähiseuduille, mikä on todella ihanaa. Maanantaina lähti sitten Essi (Gunilla) Pohjois-Pohjanmaalle. Viimeisenä lähti Onni (Gideon), josta myöskin tulee savolaispoika. Kaikilla on elämä uutena perheenjäsenenä käynnistynyt oikein hyvin
. Toivomme kaikille pennuilla ja kaikille perheille oikein ihanaa yhteistä elämää!

27.2.2012

Pentuja on aloitettu totuttamaan pesuun ja turkin laittoon. Aluksi se on vähän hankalaa, mutta seuraavalla kerralla jo helpottaa. Myös trimmipöydällä pennut ovat seisoneet. Kynsin koputtelua tehdään päivittäin ja ne leikataan viikottain. Hampaat harjataan joka päivä

21.2.2012

Pennuilla on ollut tapahtumarikas viikko. Viime torstaina pennut kävivät tunnistusmerkinnässä. Niille laitettiin mikrosirut. Samalla niiden sydämet kuunneltiin ja ne kuulostivat normaaleilta. Muutenkin pennut olivat hyvin reippaita. Viikonloppuna aloitettiin hampaidenpesuharjoitukset. Maanantaina pennuista otettiin DNA-näytteet polveutumistodistuksia varten. Tiistaina ne pääsivät ensi kertaa ulkoilemaan. Tänään pennut ovat riehuneet ulkona, olkkerissa sekä keittiössä ja sitten välillä simahtaneet sohvanpöydän alle. Vieraita pentuja ihastelemassa on käynyt melkein joka päivä. Ne alkavat hyvin tottua perheen ulkopuolisiin kävijöihin ja ottavat jo reippaasti kontaktia. Pennut on nyt myös rekisteröity Suomen Kennelliiton koirarekisteriin.

7.2.2012


Pennut ovat päässeet olkkerin Puuhamaahan! ensimmäiset askeleet ovat olleet vielä haparoivia, mutta pari pentua uskaltautuu jo sohvaakin kiertämään. Pennuilla on alkanut tulla maitohampaita. Manta haluaa lähteä jo kunnon päivälenkille ja pakkasten laannuttua on viimein päässytkin.

2.2.2012


Pennut ovat alkaneet syödä kiinteää ruokaa emänmaidon lisäksi. Ruoka maistuu niille erinomaisesti, ja painokehitys onkin huima! Veljekset painavat jo lähes kilon. Pentujen ensimmäinen matokuuri on parhaillaan menossa. Pennut ovat alkaneet painia keskenään, joskin niiden valveillaoloaika on vielä hyvin lyhyt.

27.1.2012


Pentujen silmät ja korvat ovat avautuneet. Ne liikkuvat jo melko paljon ja nousevat hetkeksi jaloilleenkin. Suurimman osa aikaa ne toki vielä nukkuvat ja syövät. Kynnet on leikattu jo kahdesti ja muutoinkin pentujen käsittelyharjoitukset ovat hyvässä käynnissä. Joitakin hyvin tuttuja ihmisiä on päässyt pentuja katsomaankin.

21.1.2012 Pennut ovat kaksinkertaistaneet syntymäpainonsa


Pennut ovat nyt 10 vrk:n ikäisiä ja niiden paino on kaksinkertaistunut. Mantan syöttövälit pitenivät eilen niin, että tänään se pääsi vihdoin pesulle ja turkin laittoon. Kyllä sillä varmasti nyt on kevyempi ja raikkaampi olla, kun turkki ja iho ovat puhtaat ja pentujen hankaamat takut pois. Mantan nykyinen emäntäkin on käynyt sitä moikkaamassa ja pentuja katsomassa, ja Manta oli silmin nähden onnellinen "maminsa" vierailusta.

17.1.2011 Pennut ovat kohta viikon vanhoja.


Pennut kasvavat vauhdilla.  Pikkuäippä haluaa jo välillä vähän tuulettumaankin. Se on jo piristynyt kovasti ja alkaa olla ihan oma itsensä. Myöskin perheen muut koirat ovat kovasti kiinnostuneita pennuista ja Mantasta, joka on niin paljon pois niiden luota.

15.1.2012


Pennut ovat saaneet viralliset nimet
:

Kiehtova Gideon
Kultainen Gunilla
Kaunis Gabrielle
Kepe
ä Gracelyn
Kaihoisa Gabriel

 

13.1.2012 Kaikki on täällä hyvin

Vauvalaan kuuluu hyvää. Pennut ovat alkaneet kasvaa nopeasti. Se syövät usein ja nukkuvat lopun aikaa. Manta on jo hyvin reipas.

11.1.2011 Manta sai viisi pentua


Manta pinnisteli ja ponnisteli reilun vuorokauden ajan ja sai lopulta viisi reipasta pentua, joista kolme on narttua ja kaksi on urosta. Pentujen elämä näyttää lähtevän oikein hyvin käyntiin ja myös Manta voi hyvin vaikkakin on lopen väsynyt.

10.12.2011 Pentuja on tulossa

Manta kävi eilen ultraäänitutkimuksessa, ja se on iloksemme tullut kantavaksi. Mikäli kaikki menee hyvin, syntyvät pennut tammikuussa viikolla kaksi. Nyt peukut ja varpaatkin pystyyn, että Luontoäiti on meille suosiollinen ja saamme terveitä hyvinvoivia pentuja!

20.11.2011 Kaverikoiraedustusta


Huisku esiintyi Jyväskylän Kaverikoirien edustajana Jyväskylän kansainvälisessä koiranäyttelyssä Hound of Music 19. ja 20. marraskuuta. Koirien rapsuttelijoita kävi meidän luonamme todella paljon.


Kuva Salla Kuikka

1.11.2011 Manta on astutettu.


Manta on astutettu. Astutus meni hyvin, Casper oli suorastaan lumoutunut Mantasta. Nyt odottelemme muutaman viikon, jotta Manta voidaan käyttää ultraäänitutkimuksessa ja selviää, onko se tullut kantavaksi.
Peukut pystyyn!

12.10.2011


Sennillä oli perustottelevaisuuskurssin loppukoe Taitavien Tassujen koirakoulussa. Se meni todella erinomaisesti. Osan kokeen osioista se suoritti paremmin kuin ikinä aiemmin. Kokeeseen kuuluivat seuraavat tehtävät, joista kaikista Senni siis sai arvosanan "Erittäin hyvä", mikä on asteikon paras! 1. Luoksepäästävyys, 2. Paikallaolo maassa 30 sek,. 3. Seuraaminen (erkoismaininta "upea"), 4. Liikkeestä maahanmeno, 5. Luoksetulo, 6. Liikkeestä seisominen, 7. Noutaminen lelulla (erikoismaininta "Hieno noutaminen"), 8. Seuraamishyppy 9. Paikalla istuminen katsekontaktissa 30 sek. ja 10. Yleivaikutelma. Senni työskenteli "innokkaasti" ja keskittyi "hienosti". Katsekontakti "onnistui hyvin" ja "tuli helposti". Yleisesti Senni osasi "taitavasti ja täsmällisesti". Ohjaajan käskyt olivat "selkeät ja ystävälliset ja niissä oli hyvä napakkuus + kehut". Yhteistyö toimivuus: "Hienosti toimivaa + reipasta yhteistyötä!".
Kylläpäs me nyt ollaan tosi tyytyväisiä!

11.10.2011

Lina oli eilen kohdun- ja munasarjojen poistoleikkauksessa. Ilman leikkausta Linalle olisi todennäköisesti kehittynyt ajan kanssa vakava märkäkohtu. Leikkaus meni hyvin, vaikkakin se jälkeen Lina oli kovasti kipeä vuorokauden ajan. Nyt kaikki vaikuttaa olevan jo hyvin. Pentuja Lina ei enää voi saada, mikä ehkä sille itselleen on pettymys, koskapa sen mielestä pentujen hoitaminen on  maailman ihaninta hommaa. Onneksi sillä on Senni, joka suorastaan kinuaa äipän huomiota .

10.10.2011

Senni esiintyi eilen ensi kertaa match showssa Eläinten Päivän tapahtumassa Jyväskylässä. Se kulki kehässä todella reippaasti ja sievästi, seisoi kauniisti ja antoi tuomarin tutkia itseään niinkuin olisi tehnyt sitä ennekin. Se sijoittui hienosti sinisten kolmoseksi. Huisku esitteli tapahtumassa Kaverikoiratoimintaa muutaman muun Kaverikoiraystävänsä kanssa. Lina oli mukana muuten vaan hupulaisena. Ja Manta tuli meitä tervehtimään! Se oli tosi iloinen jälleennäkemisestä, mutta eipä se kuitenkaan meidän mukaan halunnut lähteä, mikä tietenkin on hienoa asia. Elämä uudessa kodissa on sillä oikein mukavaa.

Alla kuva Sennistä, joka on nyt 6 kk:n ikäinen. Kuva on 10.10. Keskisuomalaisessa Eläinten päivän tapahtumaa koskevassa uutisessa, kuvaaja Kari Rouhiainen.

19.8.2011

Manta Mansikkainen on muuttanut sijoituskotiin Jyväskylän keskustaan. Nyt se saa nauttia ainokaisen koiran elämästä. Manta on kuitenkin tarkoitus astuttaa syksyn aikana. Se tulee synnyttämään vielä tänne vanhaan kotiin.

5.7.2011

Ollaan Kuopiossa elämysmatkalla ja päästiin uimaan. Ihanaa!
Ylläolevassa kuvassa Huiskuliinan tytöt ystäviensä Aatun ja Eemelin kanssa.
 
Eemeli (laitimmaisena vasemmalla) on Huiskun toisen pentueen (C-pentujen) isä.

2.7.2011

Sennin ja Titun isä Jippo (Kevecotton Juppi Jippo) on ollut Juvan näyttelyssä ROP eli rotunsa paras.
Onnea Jipolle!

Kokkolassa Mantan pentu Huiskuliinan Etevä Elmeri on menestynyt mukavasti. Se kilpaili junioriluokassa ja sai laatuarvostelun ERI (erinomainen) ja luokassaan toinen. Onnea Elmeri!

26.6.2011

Sennin ja Titun isästä Jiposta tuli tänään Rovaniemellä Suomen muotovalio. Onnea iskälle!
Ja onnea myös iskän omistajalle Tuijalle!

9.6.2011

Huiskuliinan Fatima Femina eli Titu lähti tänään uuteen omaan kotiinsa Joensuuhun. Onnellista elämää pikku Tirriäinen!
Ja onnea myös uusille koiranomistajille!

16.5.2011

Mantan pentu Huiskuliinan Etevä Elmeri on esiintynyt ensi kerran koiranäyttelyssä Raumalla. Menestys oli aivan loistava: Elmeri oli ROP-pentu (rodun paras). Elmerin saama arvostelu oli erinomainen: "Lovely puppy, typical, balanced head to the body, correct skull + muzzle, correct body & tail set and chest for his age,  good ribs, puppy movement, puppy coat".
Ja kommentti joka ei lukenut papereissa oli "very promising". Onnea Elmeri ja emäntä! Hienoa!

15.5.2011

Pentujen isä Jippo kävi jälkikasvuaan tervehtimässä. Pennut ovat saaneet viralliset nimet ja niille on laitettu mikrosirutunnisteet. Samalla pennuilta otettiin DNA-näytteet polveutumistodistuksia varten.

"Pikkuisen " virallinen nimi on Huiskuliinan Fanni Flanelli ja "Sydäntytön" Huiskuliinan Fatima Femina.5.5.2011

Vihdoinkin alkaa olla iltapäivällä pihalla niin lämmintä, että pennut pääsevät ulkoilemaan. Ruoka maistuu edelleen hyvin. Kynnet on leikattu jo toiseenkin kertaan. Olohuoneessa pennut ovat aloittaneet leikin harjoittelun. Mieluisin ensilelu on ollut erään pehmolelun irronnut häntä! Siitä riittää yksi pää kumpaisellekin.

Isoille koirille on laitettu oma agilityrata ja se on otettu innolla vastaan.

25.4.2011

Pentujen isä Jippo aloitti eilen näyttelykevään Lahdessa. Se menestyi hyvin: Se sai laatuarvostelussa ERI:n (erinomainen), oli luokassaan (nuorten luokka) 1, ja SA eli sertifikaatin arvoinen. Onnea iskälle!

Pennut pääsivät tänään illansuussa haistelemaan ulkoilmaa. On ollut niin aurinkoinen, lämmin ja suorastaan kesäinen päivä, että kirkkaimman auringonpaisteen hellittyä vietiin pennut käymään takakuistilla.
Kokemus oli niistä aika hämmentävä, mutta eivät ne olleet laisinkaan peloissaan.

3.4.2011

Pennut ovat kehittyneet hyvin. Niiden silmät ja korvat ovat auenneet ja tänään ne selvästikin jo kuulivat äänet. Radio onkin auki pentuhuoneessa. Pentujen kanssa on myös tehty päivittäin harjoituksia, jotka kehittävät niiden motoriikkaa ja auttavat niitä hyväksymään käsittelyt sekä toimenpiteet, ja opettavat myös sosiaalistumaan ja seurustelemaan ihmisten kanssa. Eilen leikattiin kynnet ensimmäistä kertaa.
Lina pitää pennuista hyvää huolta vaikka tuleekin jo usein seurustelemaan meidän muiden kanssa olkkeriin tai tänne tietokonehuoneeseen. Linan, kuten muidenkin isojen koirien, turkki ajettiin kesäkarvaan, mutta takkia on pitänyt käyttää ulkona kylmän viiman vuoksi.

18.4.2011

Lina haluaa jo mukaan lenkille. Pentujen syöttövälit ovat venyneet reilun parin tunnin mittaisiksi, niin että viime päivinä olemme tehneet ihan tavanomaisen iltapäivälenkin. Kauniit keväiset auringonpaisteiset päivät ovat ulkoilemaan todella houkuttaneetkin. Pennut ovat kasvaneet valtavasti, ne ovat jo todellisia pulleroita palleroita!


Manta oli tänään Tottelevaisuus Jatkokurssin loppukokeessa. Se suoriutui annetuista tehtävistä erittäin hyvin lukuunottamatta noutamista, mikä ei sitä lainkaan huvita. Niinkuin ei Huiskuakaan aikanaan samalla kurssilla. Mantan tehtävät ja niistä saadut pisteet: Luoksepäästävyys 9, paikallaolo maassa 30 sek. 20, seuraaminen vapaana 19, liikkeestä maahanmeno 8,5, luoksetulo ja paikallaistuminen 20, liikkeestä seisominen 10, noutaminen 0, eteenmeno+luoksetulo+seisominen 20, seuraamishyppy 9,5 ja kokonaisvaikutus 9,5. Yhteensä Manta sai 125,5 pistettä 150:stä. Hyvä Manta!

14.4.2011

Pennut ovat nyt viikon vanhoja. Ne ovat kasvaneet hurjasti, "Pikkuinen" painaa 467 g ja "Sydäntyttö II" 586 g tämän päivän punnituksessa. Molemmat ovat aikamoisia pulleroita, sillä ruuastahan ei nyt tarvitse kilpailla, kun syöjiä on vain kaksi.
Lina käy jo välillä vähän seurustelemassa meidän muidenkin kanssa eikä enää vielä ihan kaikkea aikaa pentujen luona. Vaikka kiire sinne aina on takaisin, kun hetken on poissa!

                                       

9.4.2011

Lina sai keskiviikkona 6. huhtikuuta pitkän ponnistelun jälkeen kaksi narttupentua. Ensimmäisen syntymäpaino oli n. 210 g ja toisen peräti 270 g. Pennut ovat kasvaneet jo kovasti. Sekä Lina että pennut voivat hyvin.


25.2.2011

Nori muutti uuteen kotiin Seinäjoelle. Täällä kotona on sitä vielä kovasti ikävä.

7.2.2011 Lina on astutettu

Lina on astutettu ja sulhanen on Kevecotton Juppi Jippo.
Astutus sujui varsin hyvin, vaikka Jippo olikin ensikertalainen.

30.11.2010

Kaikki pennut ovat lähteneet omiin koteihinsa. Viimeisimpänä lähti tänään Elmeri, joka jäi muiden pentujen jälkeen vielä muutamaksi päiväksi tänne äipän ainokaiseksi. Manta imetti pentujaan loppuun saakka. Se oli todella hyvä emo koko ajan. Viimeisen kahden pennun perään se hiukan eteisessä itki, mutta suru unohtui äkkiä ja vaihtui rauhalliseen lepäilyyn.


Allaolevassa kuvassa pennut ovat viimeistä kertaa yhteisillä päiväunilla. Vasemmalta lukien Elmeri, Hilma, Saimi sekä Rico ja oikealla Bella.


11.11.2010

Pennut ovat täyttäneet 7 viikkoa. Manta on alkanut selvästikin harkitsemaan vieroittamista, ja koittaa välillä kovastikin "päästä pentujaan pakoon" milloin sohvalle, milloin sängylle tai pihalle. Pitkäänhän se onkin jaksanut! Pennut ovat viime päivinä enenevässä määrin syöneet lisäruokaa, kun se vielä alkuviikosta oli hyvinkin vähäistä.

Pennut on tunnistusmerkitty mikrosiruilla, niistä on otettu DNA-näytteet polveutumistodistuksia varten ja ne on rekisteröity. Ne ovat myös saaneet kolmannen matokuurinsa. Ulkonakin ne ovat jo piipahtaneet.
Säiden salliessa ulkoilua jatketaan mielellään vaikka joka päivä.

2.11.2010

Pennut ovat saaneet sekä viralliset että kutsumanimet:

Huiskuliinan Ehtivä Eliisa on Saimi
Huiskuliinan Eloisa Elli on Bella
Huiskuliinan Erityinen Elsa on Hilma
Huiskuliinan Energinen Eemeli on Rico ja
Huiskuliinan Etevä Elmeri on Elmeri

8.10.2010

Tänään on ollut merkittävä päivä pentujen elämässä. Monta uutta asiaa on tapahtunut. Aamulle pennut heräsivät siihen, että sytytin valon huoneeseen ja puheeseen. Ne siis näkevät ja kuulevat. Punnituksen jälkeen pentujen kynnet leikattiin ensimmäisen kerran. Ensimmäiset haparoivat askeleetkin on otettu tänään. Pikkuäiti kävi kylvyssä ja ennen kuin päästiin turkkia laittamaan, oli vauvat käytävä syöttämässä. Kun Manta sai "lounaan" pentulaatikkoon, olivat pennutkin innokkaasti ruokakupilla. Näillä pennuilla näyttää olevan kiire kasvaa! Hereilläkin ne ovat jo olleet tänään vähän muutakin kuin syönnin ajan.

Illalla laitettiin pentuhuoneeseen aitaus, johon pennut laatikosta muuttivat. Lina kävi toteamassa aitauksen kelvolliseksi vanhasta muistista, mutta Mantasta se on vielä vähän outo. Ja kun melko isojen tisujen kanssa on vähän vaikea hypätäkin portista ulos ja sisään.

30.9.2010

Pennut kasvavat hyvin ja Mantakin voi melko loistavasti. Ruoka maistuu hyvin ja se on iloinen ja pirteä.

Pennut ovat suurinpiirtein kaksinkertaistaneet syntymäpainonsa. Myös niiden painoero on hiukan kaventunut. Tänään Manta oli pikku lenkilläkin, kun pentujen imetysväli keskipäivällä on pidentynyt lähes kahteen tuntiin. Pesulle ja turkin laittoon se pääsi jo eilen, siitäpä sen olo ihanasti raikastui.


22.9.2010 Manta on saanut pentuja

Manta synnytti aamuyöllä ripeästi muutamassa tunnissa viisi pentua, kolme narttua ja kaksi urosta. Pennuilla on jo nimetkin: Eliisa, Elli, Elsa, Eemeli ja Elmeri.


15.9.2010

Pentujen liikkeet tuntuivat ulospäin. Manta on jo aika paksu.
Mutta silti kaunis ja suloinen.

31.8.2010

Mantan tiineys alkaa jo näkyä. Sen vyötärölinja on ruvennut häviämään, ja massu pikkuisen pullottaa sen ollessa selällään. Nisät ovat muuttuneet lohenpunaisiksi ja kasvaneet kokoa. Mantasta on tullut hyvin hellyyden- ja huomionkipeä. Ja emännästä on tullut sille entistäkin tärkeämpi.

23.8.2010

Manta kävi ultraäänitutkimuksessa, jossa näkyi viisi pentua. Nyt toivotaan, että kaikki menee hyvin ja saamme terveitä ja reippaita pentuja syyskuun lopussa, viikolla 38. Peukut ja varpaat pystyyn!

21.8.2010

Nori osallistui Keski-Suomen kennelkerhon 40-vuotisjuhlaviikon tapahtumiin: Match-showhun, koiratanssiin ja temppukurssiin sekä vielä viimeiseksi Kiva Koirakansalainen -testiin.
Mukavaa ja mielenkiintoista oli!

17.8.2010

Huiskuliinan D-pennut täyttävät 1 vuotta. Onnea, onnea, onnea!

26.7.2010

Manta on astutettu. Sulhanen on Karvamöömön Neil Young, Niilo. Kovasta helteestä huolimatta astutus onnistui oikein hyvin. Pentuja odotetaan syntyväksi syyskuun lopussa.27.5.2010

Nori suoritti koirakoulu Taitavissa Tassuissa tottelevaisuus-peruskurssin loppukokeen. Arvostelu oli hieno: Luoksepäästävyys erittäin hyvä (EH, asteikon paras), paikallaolo maassa 30 sek. EH, seuraaminen EH, liikkeestä maahanmeno EH, luoksetulo EH,  noutaminen lelulla EH, seuraamishyppy EH, paikalla istuminen 30 sek EH/H ja yleisvaikutelma EH. Liikkeestä seisominen ei onnistunut. Opettajan mielestä Nori työskenteli innokkaasti ja mielellään ja keskittyi hyvin. Katsekontakti oli pääsääntöisesti erinomainen. Yleisesti Nori osasi hienosti ja ohjaajan käskyt olivat selkeitä ja ystävällisiä. Yhteistyön toimivuus oli opettajan mielestä hienon näköistä seurattavaa. Lisää motivointia Norille vielä, niin menee täydellisesti!

Nori kyllä yllätti emäntänsä!

12.3.2010

Manta kävi virallisessa silmätarkastuksessa, jossa ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia.

10.12.2009

Huiskuliinan C-pennut ovat vuoden vanhoja!
Onnea Cara, Kira, Nappi, Jope, Nemo ja Sulo! Hirmusti haleja ja rapsutuksia!

26.10.2009

Pennut ovat lähteneet omiin koteihinsa. Nori jäi kuitenkin tänne syntymäkotiin perheemme neljänneksi koiraksi.

9.10.2009

Pennut ovat nyt 7½-viikkoisia ja talossa on melkoinen vilske silloin, kun pennut ovat hereillä. Lina on hoitanut pentujaan edelleen aivan esimerkillisen hyvin. Vasta nyt pennut ovat alkaneet syödä kunnolla lisäruokaa, sillä Lina on imettänyt niitä näihin saakka. Pennut ovat ulkoilleet viisiviikkoisesta saakka säännöllisesti. Niillä oli tällä viikolla kolmas matokuuri ja kynnetkin on leikattu jo kolmeen kertaan. Pikkuisen meillä on ollut tällä viikolla näistä toimenpiteistä erimielisyyksiä, varsinkin poikien kanssa. Pennut ovat rohkeita ja reippaita. Ne ovat kasvaneet hyvin ja tasaista tahtia. Manta on alkanut leikkiä pentujen kanssa. Aluksi se oli melko kömpelöä, mutta  nyt se sujuu jo aika mukavasti. Huisku on hyvin kiinnostunut pennuista, vaikkakaan ei leiki niiden kanssa. Mutta jos meille tulee vieraita, on Huisku  laumanjohtajana kova vahtimaan, että pennuille ei käy mitään. Ja että kukaan ei niitä vielä vie.

Lina on hoitanut pentuja aivan uskomattoman hyvin. Se leikkii niiden kanssa ja huolehtii niiden turvallisuudesta ja syömisen säännöllisyydestä. Tosin aika usein se on syönyt itse pennuille laitetut ruuat. Mutta eipä se ole laihtunut yhtään, vaikka alunperinkin oli niin hoikka, ja maitoa tuntuu edelleen riittävän. Pennut myös näyttävät olevan hyvin kiintyneitä emäänsä, vaikka niin Huisku kuin Mantakin tuntuvat olevan niiden "idoleita".


10.9.2009

Pennut ovat nyt reilun 3-viikkoisia. Nyt ne ovat jo nelinkertaistaneet painonsa syntymäpainoon nähden! Haparoivia askeleita otetaan eteen- ja taaksepäin ja sisarusten kanssa yritetään jo painiakin. Myös ruokakupista syömistä harjoitellaan ja varsinkin äipän ruokakuppi on erityisen kiinnostava. Pentujen ensimmäinen matokuuri on niinikään menossa.

30.8.2009

Pennut ovat nyt 12 vrk:n ikäisiä. Kaikki pennut olivat tuplanneet painonsa syntymäpainoon verrattuna 10 vrk: ikäisinä.

Pennuille on annettu nimet. Ne ovat:
Huiskuliinan Dearest Daniel
Huiskuliinan Dearest Dingo
Huiskuliinan Dearest Donald
Huiskuliinan Doris Day
Huiskuliinan Dearest Dolly


25.8.2009

Pennut ovat nyt viikon vanhoja. Ne ovat kasvaneet todella tasaisesti ja hyvää vauhtia. Lina kävi eilen ja tänään jo vähän lenkilläkin, sitä ennen se on jaloitellut vain omassa pihassa. Ja aina on kiire takaisin pesään pentujen luokse.

22.8.2009

Pennut kasvavat ja voivat hyvin. Enimmillään painonnousu on ollut jo yli 100 g syntymäpainoon lisää, mikä on huima kasvuvauhti. Näin paljon on kasvanut viimeisenä syntynyt tyttö, syntyessä suurin pentu. Myös pienin pentu on kasvanut ja kehittynyt oikein hienosti. Kaikki pennut ovat aivan ihania.

18.8.2009

Lina sai yöllä viisi suloista pentua, joista kolme on urosta ja kaksi narttua. Synnytys meni oikein hyvin ja oli paljon helpompi Linalle kuin ensimmäinen. Ja jälleen Lina on todella onnellinen äiti.

13.8.2009

Linan masu on kasvanut todenteolla. Linan Paino on noussut 1,3 kg normaalipainosta. Lina voi oikein hyvin, mutta tänään oli tultava lenkiltä kesken matkan kotiin, kun vauhti hyytyi. Tukala olo kylläkin Linalla selvästi on,  eikä enää tahdo löytyä helpolla mukavaa asentoa. Silti Lina on koko ajan hyväntuulinen ja reipas. Pentujen liikkeet tuntuvat masun seinämän läpi.

28.7.2009

Linan kasvanut masu alkaa näkyä päällepäin. Lina on voinut hyvin ja on muuttunut hyvin, hyvin rauhalliseksi.

Manta kävi tapaamassa mahdollista tulevaa sulhastaan Laukaassa.
Tapaaminen sujui oikein hyvin.

17.7.2009

10 000 käynnin määrä kotisivuillamme ylittyi. Sivut ovat olleet nyt olemassa kaksi vuotta.

16.7.2009 Lina odottaa pentuja!

Lina kävi ultraäänitutkimuksessa, jonka mukaan se odottaa ainakin kolmea pentua.

7.7.2009 Huisku oli koirakoulun loppukokeessa

Huisku suoritti tänään Koirakoulu Taitavien Tassujen Tottelevaisuuskoulutuksen jatkokurssi I:n loppukokeen ja sai pisteitä hienosti 133,5 150:stä. Huiskun päiväkirjassa on yksityiskohtaisemmat tiedot loppukokeen sisällöstä.

18.6.2009

Lina on astutettu. Astutus sujui oikein hyvin, sillä sulhanen, Tappi, on Linalle kovasti mieluinen. Nyt odotellaan 4 viikkoa ja sitten Lina käy ultraäänitutkimuksessa. Peukut pystyyn!


15.6.2009

Linan juoksut ovat alkaneet. Tämän Juhannusneidon matka Liperiin Tappi-sulhasen luokse tapahtunee lähipäivinä. Agilitykurssi jää nyt Linalta kesken ja Manta jatkaa kurssia yksin. Manta "tuuraa" myös Huiskua tottelevaisuuskurssilla, sillä Huiskullakin on juoksut. Vilkasta menoa täällä talossa!

6.5.2009 Lisää koulutusta

Huisku aloittaa tottelevaisuus jatkokoulutuskurssi I:n. Lina ja Manta ovat viihtyneet Agilityn aakkoset kurssilla niin hyvin, että ne jatkavat jatko A-kurssille.

5.4.2009 Jalostustarkastuksessa

Suomen Coton de Tuléar ry:n kevätpäivillä Oikarissa järjestettiin jalotustarkastus. Tarkastajana oli ulkomuototuomari Soile Bister. Lina ja Manta tarkastettiin, ja molemmat läpäisivät tiukan tarkastuksen hyväksytysti. Olimme erittäin tyytyväisiä ja iloisia.

Kaksipäiväisille kevätpäiville osallistui alun kolmattakymmentä cotonistia, jotka olivat tulleet paikalle ympäri Suomea. Koiriakin oli mukana melkoinen joukko. Kevätkokouksessa keskusteltiin pitkään ja vilkkaasti cotonien jalostukseen liittyvistä kysymyksistä ja terveystilanteesta. Kevätpäivät olivat antoisa kokemus myös Huiskulle, Linalle ja Mantalle, jotka saivat tutustua moneen uuteen koirakaveriin.

22.3.2009 Uusia haasteita

Lina ja Manta ovat aloittaneet Agilityn Aakkoset -nimisen kurssin koirakoulu Taitavissa Tassuissa. Nyt meillä on koirakoulua kahdesti viikossa, sillä joka toisena perjantaina pääsemme tottelevaisuuskoulutuksen yhteisharjoituksiin. Siellä opetellaan erityisesti sosiaalistumista. Ja hauskaa on! Agilityn aakkoset sujuu varsin hyvin, koska meillä on ollut omalla pihalla esterata jo viime keväästä alkaen. Nyt kurssin aikana olemme lisänneet sinne muutamia esteitä, joita olemme saaneet kotitehtäviksi. Talven hankikelit suosivat radan rakentamista ja harjoittelua. Kun lumet sulavat, vaaditaan luovuutta ja nikkarointitaitoja yhtä hyvän radan aikaansaamiseksi. Onneksi motivaatio on kova, sillä molemmat koirat, erityisesti Manta, tuntuvat rakastavan agilityä.

22.2.2008 Pennut ovat lähteneet

Kaikki pennut ovat lähteneet omiin koteihinsa. Talo on käynyt kovin hiljaiseksi.

Ensimmäinen lähtijä oli Huiskuliinan Leonard Cohen, jonka kutsumanimeksi tuli Nemo. Nemo lähti Vaasaan. Seuraavana lähtijä oli Huiskuliinan Joe Cocker, Jope, eikä se lähtenytkään kovin kauas, vaan jäi tähän Palokkaan. Seuraavaksi lähti Kira, Huiskuliinan Carole King, joka jäi Jyväskylään. Sitten lähti Huiskuliinan Celine Dion, josta tuli Nappi. Se lähti Helsinkiin. Viimeistä edellinen lähtijä oli Sulo, Huiskuliinan Eric Clapton, joka matkusti Raaheen saakka. Viimeisenä kasvatuskodin jätti Cara, Huiskuliinan Carly Simon, joka sekin jäi tähän Palokkaan.


11.2.2009 Pennut alkavat lähteä

Pennut täyttivät tänään 9 viikkoa ja niitä on alkanut lähteä maailmalle. Ensimmäisenä lähti Huiskuliinan Leonard Cohen, jonka kutsumanimeksi tuli Nemo. Nemosta tuli vaasalainen poika.

Seuraava lähtijä oli Jope, eli Huiskuliinan Joe Cocker. Siitä tuli Palokan poika, joten me tulemme varmasti tapaamaan usein lenkkipoluilla.

Sitten lähti Kira, Huiskuliinan Carole King. Kirakin pysyy täällä Jyväskylässä.

Huisku on ottanut lapsosten maailmalle lähtemisen varsin tyynesti.

10.1.2009 Manta sai todistuksen koirakoulusta

Manta oli koirakoulun loppukokeessa. Se sai hienon todistuksen ja kunniakirjan osallistumisesta Totteveisuuden peruskurssille koirakoulu Taitavissa Tassuissa. Mantan yleisarvosana oli erittäin hyvä (EH, joka oli asteikon paras). Arvostelun mukaan Manta työskenteli innokkaasti ja iloisesti  ja  keskittyi hienosti. Katsekontakti omistajaan oli toimiva ja tuli helposti. Yleisesti Manta osasi taitavasti. Ohjaajan käskyt olivat selkeät ja miellyttävät. Yhteistyön sujuvuus koiran ja ohjaajan välillä oli iloista ja reipasta yhteistyötä!

Yksittäisten tehtävien ervostelu oli seuraavanlainen: Luoksepäästävyys EH/H (Erittäin hyvän ja hyvän väliltä), paikallaolo maassa 30 sek. EH, seuraamien EH, liikkeestä maahanmeno EH, luoksetulo EH, liikkeestä seisominen EH/H, noutaminen lelulla EH, hyppy EH ja paikalla istuminen 30 sek, EH.

7.1.2009 Omat kodit on kaikilla

Nyt kaikki pennut ovat saaneet omat kodit ja jokainen perhe on käynyt ainakin kerran pentuaan katsomassa. Pennut täyttävät tänään neljä viikkoa ja ovat kertakaikkisen suloisia. Niille alkaa tulla maitohampaita ja taapertelu on muuttumassa painiksi. Osa pennuista on jo saanut kutsumanimen: Eric Clapton on Sulo, Joe Cocker on Jope, Carole King on Kira, Carly Simon on Cara.

15.12.2008 Pentujen nimet

Pennuille on annettu nimet:

Huiskuliinan Eric Clapton
Huiskuliinan Leonard Cohen
Huiskuliinan Joe Cocker
Huiskuliinan Celine Dion
Huiskuliinan Carole King
Huiskuliinan Carly Simon

Kaikille pennuille onjo  melko varmasti löytynyt ihana koti.

10.12.2008


Huiskun kovasti odotetut pennut syntyivät melko pitkän pinnistelyn jälkeen aamulla 10.12.2008. Pentuja on kuusi, kolme narttua ja kolme urosta. Perhe voi hyvin.

22.11.2008

Manta osallistui Jyväskylän suureen koiranäyttelyyn. Tuomarina oli saksalainen Peter Machetanz. Manta sai laatuarvostelun erittäin hyvä (EH). Mantan saama sanallinen arvostelu oli seuraavanlainen: 16 months old junior. Female expression. Very good head. Light eyes. Correct bite and pigmentation. Very good body. Very good front. Correct coat and colour. Very good movement.

Mantan isä Roope (Longweiler I'm So Funny) oli rodun paras (ROP).

6.11.2008


Kävimme Huiskun kanssa tänään ultraäänitutkimuksessa ja Huisku on tiine! Laskettu synnytyssaika on viikolla 50.

Huisku onkin nyt käynyt todella rauhalliseksi. Se yrittää lenkillä kääntyä joka mahdollisesta välistä kotiinpäin kesken lenkin. Tänään se lähti pari kertaa kulkemaan yksin pitkän matkaa ihan niikuin se olisi tosiaankin aikonut lähteä omin päin kotiin.

Nyt lyhenevien päivien ja pimenevien iltojen ratoksi on todella mukavaa hoitaa Huiskua niinkuin odottavaa äitiä ainakin.

5.11.2008

Kävimme Linan kanssa kahdestaan Liperissä Karvamöömön kennelissä katsastamassa sille sulhasta tulevaa kevättä varten. Ihastuimme Karvamöömön Priapokseen eli Tappiin. Se on valtavan iloinen ja kiltti, ja sillä on hyvin kaunis naama ja ilmeet. Aika paljon samaa ilmettä kuin Linalla itsellään. Tappi on terve ja hyvärakenteinen poika. Turkki sillä on paksu ja pehmoinen. Ja myös Lina itse tykkäsi siitä.

26.10.2008

Syksyn myrskyinen kuntavaalipäivä vietettiin Mantan kanssa Seinäjoen suuressa koiranäyttelyssä. Kansalaisvelvollisuus eli äänestys oli hoidettu ennakkoon. Kehässä esiintyi Suomen näyttelycotoneiden parhaimmisto, monta aivan upeaa koiraa. Manta ei edelleenkään viihtynyt näyttelypaikalla, vaan jännitti aika tavalla koko päivän ajan, aivan siihen saakka, kunnes kotiinlähdön aika koitti. Silloin heilui häntä pystyssä iloisesti.

Tuomarina oli tanskalainen Ingrid Borchorst. Manta sai laatuarvostelun erittäin hyvä ja oli junioriluokan ykkönen. Sanallinen arvostelu: Feminine bitch of good size, very good head and expression. Good pigmentation. Correct mouth. Good neck and shoulders. Correct topline, strong loins. Well angulated behind. Good body for age. Correct coat texture and colour. Moves well, but needs a show spirit and get the better tail carriage.

Mantan mielestä reissun ehdottomasti paras kohta oli kuitenkin se, kun tultiin takaisin kotiin!

12.10.2008


Huisku on nyt astutettu. Astutus onnistui hyvin. Pentuja odotellaan syntyväksi viikolla 50. Tiineys varmistuu ultraäänitutkimuksella, jonka voi suorittaa viikolla 45.

5.10.2008

Lina ja Manta kävivät virallisissa PEVISA-terveystarkastuksissa. Molempien silmät todettiin terveiksi. Mantalla polvet ovat 0/0 eli terveet. Linan polvet ovat 0/1 eli sen oikeassa polvessa on vähän löysyyttä.

13.9.2008

Vietimme kesän viimeisen näyttelypäivän aurinkoisessa Porvoossa. Huiskukin oli turistina mukana, sillä meillä oli ensimmäiset "Huiskuliinan kokoontumiajot" Jelsan kotona kauniissa porvoolaisessa maalaismaisemassa ja tapasimme myös Rullan sekä koko joukon perheiden muita cotoneita. Yhteensä 8 cotonia oli koossa! Yövyimme Jelsan kotona, mistä kauneimmat kiitokset Jelsan perheelle. Porvoossa otetut kuvat on myöskin saatu Jelsan perheeltä.
 
Cotoneiden tuomarina Porvoon koiranäyttelyssä oli Birgit Seloy Tanskasta. Lina sai avoimen luokan laatuarvostelun erittäin hyvä. Linan sanallinen arvostelu: Good size, dark eyes. Correct bite. Good topline. Good movements. Nice coat. Tail is correct when she's moving, not when she's standing.

Manta sai junioriluokassa laatuarvostelun erittäin hyvä ja oli luokassaan kakkonen. Mantan sanallinen arvostelu: Nice head & expression. Dark eyes, good pigmentation. Correct bite. Good topline. Tail is not up when she moves and she seems to be a little scared. Good movements.
24.8.2008

Kaunis aurinkoinen ja lämmin kesäpäivä Valkeakosken kaikkien rotujen koiranäyttelyssä. Cotoneita oli kehässä parisenkymmentä. Tuomarina oli latvialainen Rita Kadike-Skadina. Sekä Manta että Lina saivat laatuarvostelun erittäin hyvä ja sijoittuivat luokassaan neljänneksi. Manta jostain syystä arasteli tuomaria, Lina sen sijaan oli iloinen ja ilmaisi sen häntää heiluttamalla, hyppimällä ja pomppimalla.

Mantan sanallinen arvostelu: Nice female. A little bit shy. Good condition. Correct head. Correct topline. Enough body for age. Could be better tail position in movement. Movement could be more free. Good coat for age.

Linan arvostelu: Good condition. Could be better proportions. Feminine head. Could be better topline. Should be better position of tail. Very short movement behind. Should be better quality of coat.

17.8.2008

Tihkusateisena sunnuntaiaamuna lähdimme Heinolaan koiranäyttelyyn Linan ja Mantan kanssa. Tarpeillakäyntipaikat olivat taas märkiä, joten turkki kastui kumpaiseltakin ja Mantan yllätti kaiken lisäksi pikku ripuli, joka sotki pyllykarvat. Parhaamme silti yritimme ja se kannatti!

Tuomarina oli norjalainen Svein Helgesen. Manta sai junioriluokan arvostelun erinomainen, oli luokkavoittaja, paras narttu -kisan kakkonen (PN2) ja sai sertin! Olimme melkein ällikällä lyötyjä. Mantan sanallinen arvostelu on seuraavanlainen (käännös):
Erinomainen tyyppi ja tasapainoinen kokonaisuus, erittäin hyvä pää ja ilme. Erittäin hyvä kaula ja ylälinja. Hyvän mallinen runko. Normaalit kulmaukset. Hyvä turkki joka voisi olla hieman paremmassa kunnossa. Rodunomaiset liikkeet.

Lina oli kehässä oikea ilopilleri. Se heilutti häntäänsä ja vähän pomppikin kehää kierrettäessä. Lina sai avoimen luokan laatuarvostelun hyvä. Linan sanallinen arvostelu on seuraavanlainen (käännös):
Feminiininen, hyvän tyyppinen narttu. Hyvänmallinen pää ja hyvä ilme. Lyhyt kaula, etuasentoiset lavat. Hyvänmallinen runko. Turkin kunto voisi olla parempi. Saisi liikkua reippaammin.

Manta sai komean pokaalin ja sertifikaattiruusukkeen sekä todistuksen siitä. Linan iloisuus koko näyttelyn ajan oli päivän toiseksi paras palkinto! Näyttelypaikalla meillä oli uusi apulainen Ilona, jolle sydämelliset kiitokset korvaamattomasta avusta. Kiitokset myös Erjalle ja Jelsan emännälle arvosteluiden kääntämisestä.

9.8.2008

Sateisena ja viileänä lauantaiaamuna lähdimme näyttelymatkalle kohti Saarijärveä kaikkien rotujen näyttelyyn. Sade onneksi loppui ajomatkan aikana ja sää näyttelypaikalla oli aivan kohtuullinen, vaikkakin kostea. Kehän alustana oli kuitenkin nurmikenttä, joka oli läpeensä märkä, niin että koirien turkki kastui heti kehään mentyä.

Cotoneilla tuomarina oli Zidy Munsterhielm-Ehnberg. Manta esiintyi edelleen junioriluokassa ja sai laatuarvostelun erittäin hyvä ja oli kilpailuluokan ykkönen. Mantan sanallinen arvostelu: Hyväntyyppinen sopivan kokoinen nuori narttu. Hyvä pää, tummat silmät. Hyvä pigmentti. Hyvä purenta. Lyhyt kaula. Etuasentoiset lavat. Hyvä takaosa. Ikäisekseen riittävä rintakehä. Hyvä häntä. Erinomainen karva. Hyvä luonne. Liikkuu kauniisti.

Linaa märkä, kylmä nurmikko inhotti niin kuin aina ennenkin, ja se liikkui kehässä pomppimalla. Pissahätäkin yllätti. Lina esiintyi avoimessa luokassa ja laatuluokka oli hyvä. Linan sanallinen arvostelu: Erittäin hyväntyyppinen ja sopivankokoinen narttu, jolla kovin jäykät takaliikkeet. Kaunis pää. Erinomaiset silmät ja pigmentti. Hyvä purenta. Lyhyt kaula. Etuasentoiset lavat. Hyvä rintakehä. Köyristää selkäänsä liikkeessä. Erinomainen karva. Hieman jännittynyt.

2.8.2008

Manta ja Lina esiintyivät Kuopion Sawo Show koiranäyttelyssä. Ensikertalaisena Lina osasi käyttäytyä kehässä melkein kuin vanha konkari ainakin ja heilutti iloisena häntäänsä esiintyessään. Huiskun tulevan sulhasen Eemelin emäntä Satu oli pikku joukkuettamme auttamassa, siitä hänelle suuret kiitokset!

Tuomarina oli Monique van Brempt Belgiasta. Manta esiintyi edelleen junioriluokassa, sai laatuarvostelun erinomainen ja oli luokkansa ykkönen. Mantan arvostelu: Very nice young bitch, good eyes and pigmentation. Nice topline. Could have more quality in angulations. Very nice coat quality, nice temperament.

Lina kilpaili avoimessa luokassa ja sai laatuarvostelun erittäin hyvä. Linan arvostelu:
Nice bitch. Could have more quality in head. Typical topline. Good angulations behind. Could be better in the front. Movement out of elbows. Happy temperament.


Huiskuliinan ensimmäiset pennut täyttävät vuoden!
Huiskun pentujen synttäri on 26.7. ja Linan pentujen 30.7.


13.7.2008

Osallistuimme Mantan kanssa Rantasalmella koiranäyttelyyn. Huisku ja Lina olivat seurana. Lina treenasi tulevaa elokuista Kuopion näyttelyä varten.

Tuomarina oli Juha Putkonen. Manta arvosteltiin edelleen junioriluokassa: laatuluokka erinomainen (ERI), kilpailuluokka JUK1. Paras narttu –kisassa se oli neljäs (PN4).

Tuomarin Rantasalmella antama sanallinen arvostelu: 11 kk. Hyvänkokoinen, mittasuhteiltaan oikea. Hieman pyöristynyt kallo-osa. Hyvä kuono, keskiruskeat silmät. Hyvä pigmentti. Hyvä saksipurenta. Ikäisekseen hyvin kehittynyt rintakehä, eturinnan tulee vielä kehittyä. Hieman löysyyttä kyynerpäissä. Nuoren koiran karvan laatu, hieman kellertävää sävyä. Epävakaat etuliikkeet. Lyhyt taka-askel. Riittävät kulmaukset.

Lisää näyttelykuvia löytyy täältä.

5.7.2008

Vietimme upean päivän aurinkoisessa Mikkelissä Olympian show koiranäyttelyssä, jossa esiintyi peräti 2100 koiraa. Cotoneilla tuomarina oli tanskalainen Gert Christensen. Manta oli junioriluokassa ykkönen ja sai laatuarvostelun erinomainen. Lisäksi Manta sai vara-sertifikaatin.

Kun kaikki luokan (tässä tapauksessa junioriluokka) koirat ovat saaneet laatumaininnan, erinomaisen ja erittäin hyvän saaneet koirat kilpailevat keskenään luokkavoitosta. Tuomari sijoittaa neljä parasta koiraa, joista erinomaisella palkitut jatkavat kilpailuaan sertifikaatista ( ja cacibista kansainvälisessä näyttelyssä) sekä paras narttu -kilpailun voitosta. Sertifikaatti jaetaan parhaiten tässä luokassa sijoittuneelle, jolla ei ole Suomen Muotovalion arvoon oikeuttavia näyttelytuloksia. Vara-sertifikaatti annetaan toiseksi parhaalle, jolla ei ole näitä muotovalion arvoon oikeuttavia tuloksia.

Mantan saama arvostelu Mikkelissä on seuraavanlainen: 11 months, good size, feminine head and expression, scissor bite, brown eyes, good neck, curved topline, good body, well angulated, good bones, moves well, good coat, nice temperament. Siis kaikki pelkkää hyvää ja vielä runsain mitoin! Emännällä rupesivat aivan jalat tutisemaan. Ei ole harjoitus mennyt hukkaan, eivätkä myöskään turkin hoitoon käytetyt lukuisat tunnit!

Paras narttu-kisassa Manta tuli viidenneksi. Kolme neljästä sitä edelle sijoittunutta narttua olivat jo valioita.


Coton de tulearien tulokset olivat muutoinkin varsin sydäntä lämmittävät. Mantan isä Roope, 
Longweiler I'm So Funny, oli rodun paras (ROP) ja sijoittui vielä ryhmäkilpailussakin kolmanneksi. Linan kasvattaja Erja Romppanen oli rodun paras kasvattaja, ja jännittävässä BIS (Best In Show) -kasvattajakisassa Kennel Longweiler oli ykkönen! JEE-JEE huudot saattelivat Longweiler kennelin ryhmää palkintopallille. Liikutuksen ja ilon kyyneleitä valui kehän laidallakin.

19.6.2008

Suunnitteilla olevan Huiskun seuraavan 2. pentueen isä Eemeli (Kin-Sei Zipkiyah) kävi silmätarkastuksessa eläinlääkäri Aija Leinosen vastaanotolla Kuopiossa. Tutkimustulos : Terve perinnöllisten silmäsairauksien osalta.

18.6.2008

Manta ja Lina osallistuivat match showhun Korpilahdella. Ilma oli sateinen ja kehä nurmikolla. Kastumista pelätessä normaalit ympäristöön totuttautumiset vaihtuivat puun alla odotteluun, ja niinpä liikkuminen kehässä oli sitten märällä nurmella loikkimista. Tuomarikin pelotti, kun pöytää ei ollutkaan käytössä. Molemmat saivat sinisen nauhan eivätkä päässeet jatkoon. Harjoitusta tarvitaan vielä paljon lisää.

16.6.2008

Lina osallistui match showhun Jyväskylässä. Se sijoittui punaisten pienten koirien neljänneksi. Lina siis edistyy hurjaa vauhtia.  Mutta sehän onkin oikea prinsessa.

7.6.2008

Manta osallistui Tuurin Miljoonakoira -näyttelyyn. Tuomarina oli Ritva Raita. Manta sijoittui junioriluokan narttujen ykköseksi ja sai laatuarvostelun erittäin hyvä. Mantan saama sanallinen arvostelu: 10 kk narttupentu, jolla viehättävä ilmeikäs pää. Hyvä etuosa. Luisu lantio ja alaskiinnittynyt häntä. Liikkuu edestä hyvin, takaraajat alla. Beigen väriä turkissa, mutta vain vähän. Olimme hurjan tyytyväisiä!

4.6.2008

Manta ja Lina osallistuivat match showhun Jyväskylässä. Molemmat saivat sinisen nauhan, Manta kilpaili nuorten luokassa, Lina aikuisissa. Lina sijoittui sinisten sarjassa kuuden parhaan joukkoon, mutta palkintosijoille se ei vielä päässyt .

20.5.2008

Huisku kävi virallisessa silmätarkastuksessa eläinlääkäri Päivi Kallioniemen vastaanotolla. Huiskun tutkimustulos: Terve perinnöllisten silmäsairauksien osalta.

20.4.2008

Manta osallistui ensimmäiseen koiranäyttelyynsä Jyväskylän Messukeskuksessa. Se sijoittui narttupentujen (4) toiseksi ja sai kunniapalkinnon. Tuomarina oli espanjalainen David Allan. Mantan saama arvostelu: Correct size. Pleasing head. Good front and rear. Moving ok. Well pigmented and plenty on coat. Olimme iloisia ensimmäisen oikean koiranäyttelyn tuloksesta!

13.4.2008

Manta osallistui jälleen match showhun Jyväskylässä samassa paikassa kuin ensimmäisenkin kerran. Nyt Manta sijoittui sinisten pentujen kolmanneksi ja sai oikein pokaalinkin. Wau!

9.4.-4.6.2008

Manta ja Lina osallistuivat Keski-Suomen kennelkerhon järjestämään näyttelykoulutukseen. Kevättalven ajan koulutus oli sisätiloissa Killerin totohallissa, lumien sulamisen jälkeen koulutusta jatkettiin Aholaidan kentällä. Koulutuksesta on ollut paljon hyötyä ja ohjaajat ovat osanneet antaa hyviä neuvoja. Näyttelykäyttäytymistä on harjoiteltu kotikulmilla lenkkeilyn yhteydessä.

16.1.-4.4.2008

Manta, Linan ja Huisku kävivät koirakoulua Taitavissa Tassuissa ja saivat 4.4. todistuksen osallistumisesta Käytöskouluun.

30.3.2008

Manta oli ensimmäistä kertaa match showssa Jyväskylässä. Se sai sinisen nauhan ja arvostelun: Luonne erinomainen, esiintyminen erinomainen, yleisvaikutelma hyvä. Palkintosijoille se ei sijoittunut.